Elazığ’da İl İçi Kulüplerarası Halkoyunları Yarışması Düzenlendi

featured

Milletvekili Erol; Kız çocuklarımızın, kendi kültürlerine, geleneklerine bu kadar düşkün bir şekilde folklora ilgi göstermelerinden memnuniyet duyuyorum.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması Yakup Kılıç Spor Salonu’nda yapıldı. Pandemi salgını nedeniyle geçtiğimiz yıllara nazaran katılımın az olduğu yarışma, geleneksel düzenlemesiz dalda minikler ve büyükler kategorisinde, geleneksel düzenlemeli dalda minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirildi.

Yarışmayı izleyenler arasında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da yer aldı. Milletvekili Erol, burada yaptığı açıklamada kendi kültür ve geleneklerine bağlı özellikle kız çocuklarını gönülden tebrik ederek, her koşulda yarışmacılara katkı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Milletvekili Erol konuşmasının devamında ise, “ Aldığım bilgiye göre, bundan önceki yıllarda yapılan yarışmalar daha yoğun katılımla yapılan yarışmalarmış. 100’ün üzerinde ekiplerin yarıştığı ve günlerce süren bir müsabaka varmış. Herkes kendi dalında birinci oldu, dereye girenleri kutluyorum. Pandemi sürecinden dolayı zorunlu katılımın düşük olmasıyla ilgili bir gelişme var. inşallah, önümüzdeki seneler, yine geçmişteki seneler gibi günlerce süren bir müsabaka sonucu birincilerin tespit edilmesi hepimizin arzu ederiz” dedi.

“Özellikle kız çocuklarımızın, kendi kültürlerine, geleneklerine bu kadar düşkün bir şekilde folklora ilgi göstermelerinden memnuniyet duyuyorum”

Milletvekili Erol, “ Aferin siz, devam edin ve arkadaşlarınızı da yönlendirin. Elazığ’ın kültürü de aslında budur. Kadın erkek eşitliği, kadınların hayatın her alanında olması. Onun için gençlerimize, kızlarıma bu anlamda özel ilgi göstereceğiz ve teşvik edeceğiz. Ayrıca hem bölge giderken hem de Türkiye müsabakalarına giderken destek konusunda haber verilmesi üzerine biz de gençlerimize katkı sunmak isteriz. Gençlerimizin orada ilimizi daha iyi koşullarda temsil etmelerine eğer katkımız olursa mutlu oluruz. Uygun olursa bulundukları ile gider hem ziyaret eder hem de moral desteği veririz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’da İl İçi Kulüplerarası Halkoyunları Yarışması Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin