Elazığ’da İlk Kez Koah Balon Tedavisi Uygulandı

featured

Elâzığ’da sağlık sektörü üzerine hizmet veren özel bir hastanede ilk kez koah balon tedavisi uygulandı. koah balon tedavisi yöntemiyle sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

Elazığ’da özel bir hastanede Koah Balon Tedavisi ilk kez Sivas’tan Elâzığ’a gelen bir hastaya uygulandı. Koah hastası olan ve solunum yetmezliği yaşayan hasta hastaneye başvurdu.

Yoğun bakım sürecinin ardından hastane hekimleri tarafından KOah Balon Tedavisi uygulanan hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Koah hasatlığı hakkında bilgiler veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar: “Koah hastalığı toplumda her 10 kişiden 1’inde görülen ve dünyada ölüm nedenleri arasında ilk 5’te yer alan bir hastalık. Bu hatalığın sebebi sigara içmeye bağlı olarak hava yollarında darlıkla seyir etmesidir. Özellikle öksürük, nefes darlığı ve ilerleyici solunum sıkıntısı ile hastalar bize başvurmaktadır. Koah’ın evreleri vardır kimi zaman sigaranın bırakılması yeterliyken bazı hastaları buharla tedavi ediyoruz. Ağır koah durumunda oksijen cihazıyla hastalar evde tedavilerini sürdürmekte.” Dedi.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Kermenli, tedavi sayesinde rahat bir şekilde nefes aldığını söyleyerek: “Elazığ’da ilk defa yapılan bir yöntem kullandık bu sayede hastamızdaki balgam oranını azalttık ve aynı zamanda nefes yolundaki infulasyon dediğimiz olayı azaltarak hastanın koah’ını ortadan kaldırmış olduk. Bize ilk geldiğinde oksijen bağlıydı hastamızda ama şuanda oksijene ihtiyaç olmadan balon tedavisiyle rahat bir şekilde nefes alıp veriyor.” Dedi.

Hasta Hakkı Akyıldız, tedavisinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy, Koah Balon Tedavisinin Elâzığ’da artık uygulanabildiğini aktardı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’da İlk Kez Koah Balon Tedavisi Uygulandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin