Elazığ’ın Çözülmeyen Sorunu ‘Dilenciler’

featured

Yaren KAYA

Elazığ’da son zamanlarda dilenci sayısında ciddi bir artış gözlendi. Şehrin işlek cadde ve sokaklarına konumlanan dilenciler vatandaşların duygularını istismar etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, Elazığ Belediyesi’nin dilencilere yönelik yaptığı operasyonların dilenci sorununa kökten bir çözüm oluşturmadığını belirterek bu sorunun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istediler.

Kentin çeşitli yerlerinde konumlanıp gelip geçenlerden para isteyen dilenciler bu olayı artık bir ticarete çevirip çocuklarını da bu duruma alet ediyorlar. Özellikle kucaklarında bebek olan kadınlar, bebekler üzerinden vatandaşların vicdanına oynuyor. İşyerlerini kapı kapı dolaşan, cadde üzerinde bulunan vatandaşlara adeta yapışırcasına yaklaşarak para isteyen dilencilere vatandaşlar tepki göstermeye başladı. Cadde ve sokaklarda oturarak, dükkanları ve ya trafik ışıklarında duran arabaları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi ve hatta mantar gibi çoğalması ise dikkat çekiyor.

İHTİYAÇ DEĞİL MESLEK

Elazığ’da her köşe başında kucağında uyuyan bir bebek olan kadınların dilendiği görülüyor. Genellikle genç oldukları görülen kadınlar çalışmak yerine çocuklarını da kullanarak insanların duygularını istismar ediyor. Düzenlenen operasyonların ve kesilen cezaların yeterli olmadığını belirten vatandaşlar, ‘Bunlar artık bu işi meslek olarak görüyor küçücük çocukları da kullanarak para topluyorlar. Para versek de vermesek de rahat etmiyoruz yeter artık buna kesin bir çözüm bulunması gerekiyor. Operasyonlar düzenleniyor görüyoruz ama bu kesin bir çözüm değil demek ki kesilen ceza kazandıklarından daha az ondan yine dilenmeye devam ediyorlar.” dediler.

ÇOCUK DİLENCİLER AİLELERİ TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLİYOR

Küçük yaştaki çocukların dilendirmesi ve insanların vicdanını sömürmesi vatandaşlar tarafından tepki çekerken, bu duruma yapılan müdahalelerin yeterli olmaması dikkat çekti. Dilendirilen çocuklar aileleri tarafından dilencilikte istismar ediliyor. Üstlerinde doğru düzgün kıyafet olmadan soğuk, sıcak demeden dilendirilmeye maruz kalan çocukların en kısa sürede devlet korumasına alınmasını isteyen vatandaşlar, “Çocuklar yalın ayak, üstlerinde incecik kıyafetlerle sıcak, soğuk demeden aileleri tarafından dilendiriliyor. Okula gitmeleri gereken yaşlarda dilendirilmesi doğru değil. Çocuklar çocukluğunu yaşamalı dilencileri durdurmak için belediye ve emniyetin işbirliği yaparak ortak çalışması gerekiyor.” dediler.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’ın Çözülmeyen Sorunu ‘Dilenciler’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin