ELAZIĞ’IN SANAYİCİLERİ KENDİNİ HAZIRLAMALI

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem çok büyük bir alanı etkiledi.11 ilde yıkımlar ve 40 binin üzerinde can kaybımız oldu. Gerçekten büyük bir felaket yaşadık. Depremler bugüne kadar gerek artçı olarak gerek depremin kendisi olarak meydana gelmeye devam etti. Bundan sonrada devam edecek. Bunu bilim adamları söylüyor. Allah Ülkemizi ve Milletimizi yeni afetlerden ve yıkımlardan korusun.
Depremin etkilediği 11 ilde hayat yeniden normale dönecek. Bu illerde çok büyük miktarda konutlar yapılacak. İlk etapta 300 bin konutun yapımı planlanıyor. Yıkılan binaların yerine hak sahiplerinin yaşayacağı yeni konutlar yapılacak. İşte burada ilimiz adına önemli bir fırsat ortaya çıkıyor. 6 Şubat depreminin etkilediği illerden Kahramanmaraş, Gaziantep gibi iller bölgede sanayi açısından önemli merkezlerdi. Ancak depremin en çok etkilediği Kahramanmaraş başta olmak üzere bu illerde sanayinin kendisini toparlaması zaman alacak. Bu süreç içinde bölgede yapılacak olan altyapı ve üst yapıda Elazığ önemli bir tedarik merkezi olacak.
Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde özellikle yapı malzemeleri üzerine üretim yapın firmaların bu konuda şimdiden gerekli önlemlerini alması gerekecek. Çünkü çok büyük bir yapısal çalışma başlayacak. İlimizde 2020 depreminin ardından yapılan 25 bin konut için firmalarımız gerekli üretimi yapmışlardı ve bu konuda bir deneyim kazanmışlardı. Şimdi yapılacak olan konut sayısı ilimize göre 12 kat daha fazla. Bu konutların gerek alt yapısında gerek üst yapısında kullanılacak malzemelerin üretimi için ilimizde ki tesislerin kapasitesini ve çalışan sayısını artırması gerekiyor. Bölgede ki illerden şu anda sanayisi ayakta olan ve üretim kapasitesini artırabilecek konumdaki tek il Elazığ. Malatya, Kahramanmaraş Adıyaman gibi iller bu konuda malzeme ihtiyacını karşılama adına Elazığ’ı tercih edeceklerdir.
İnşaata yönelik üretim yapan firmalarımız şimdiden öncelikli olarak istihdamını artırma ardından da vardiya sayısı artırarak üretimine başlaması ve stok yapması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bir yıl içinde 300 bin konutun teslim edilmesi planlanıyor ise işlerin tıkanmaması adına malzemelerin hazır olması gerekiyor. Elazığ firmaları iki yıldır TOKİ ile çalışma yaptıkları için yapılacak olan konutların ihtiyaçlarına göre üretim planlamasında sıkıntı yaşamayacaklardır.
Elazığ’ın hem ekonomik olarak büyümesi hem de yeni yatırımlar kazanarak istihdama zemin hazırlaması bu süreçte kaçınılmaz bir gerçek olacaktır. Yapılması gereken tek hamle sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın kendilerini buna göre hazırlamasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ELAZIĞ’IN SANAYİCİLERİ KENDİNİ HAZIRLAMALI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin