ELFED’in geleneksel Meslek Grupları toplantılarının ikincisi, İstanbul’daki Eğitimcilerin katılımı ile gerçekleşti. İstanbul’da görev yapan 250’den fazla öğretmen, eğitim yöneticisi ve akademisyen ile ELFED Yönetimi sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

Düzenlenen organizasyona eğitimcilerin yanı sıra ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan ELGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ELFED Onursal Başkanı Faik İÇMELİ, Mavi Vatan Projesinin mucidi emekli Tümamiral ve akademisyen Cihat YAYCI, Türk Edebiyat Vakfı Başkanı Serhat KABAKLI, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT ve Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Eski Genel Müdürü Ömer BALIBEY, Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel katıldı.

 

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve ELFED’de eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özcan Türkoğlu, eğitim konusunda Elazığ’a katkı sunmak amaçlı çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

 

 

Federasyon ile tanıştıktan sonra İstanbul’da çok büyük bir aile olduklarını söyleyen ELFED Burs ve Bağışlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetici Eğitimci Soner Doğan, bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade etti.

 

 

ELFED Onursal Başkanı Faik İçmeli, Elazığlı Eğitimcileri bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti paylaşırken Elazığlı önemli eğitimlerin olduğunu ve eğitim camiasına büyük katkıları olduğunu kaydetti.

 

 

ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, farklı meslek gruplarından Elazığlıları bir araya getirmeye devam edeceklerini söylerken, ELFED’in diğer proje ve çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.

 

 

Kurumları bünyesinde 5 Milyon 100 Bin Öğrenciye eğitim verildiğini söyleyen Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, Eğitim alan öğrencileri Türkiye Cumhuriyetine hediye ettiklerini kaydetti.

 

 

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türkiye’ye birçok alanda damga vuran ve katkı sağlayan isimlerin Elazığlı olduklarını dile getirirken bu sağlam duruşun Eğitimden geçtiğini kaydetti.

 

 

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ELFED’in şehrin kültürüne hizmet eden önemli bir federasyon olduğunu söyledi.

 

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Elazığ ile bağını hiçbir zaman kesmediğini, bu kültürün devamlılığı için çaba gösterdiğini ifade etti.

 

 

ELFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetici Eğitimci Mete Murat, organizasyonun gayet başarılı geçtiğini ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

 

 

Etkinliğe konuşmaların ardından Elazığ müzikleri eşliğinde ses sanatçıları Mehmet Demirbağ ve Şenol Çaça’nın seslendirdikleri eserler ve dik halay ile devam edildi.