F.Ü’de TÜBİTAK BİDEB 2237-A Eğitim Etkinliği Düzenlendi

featured

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Eğitim etkinlikleri kapsamında “Sağlık Bilimleri Alanındaki Lisans Öğrencileri için Akademik Becerilere Giriş ve TÜBİTAK Projeleri Hazırlama Eğitimi” düzenlendi.

Düzenlenen programa, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAN, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Kezban CAN ŞAHNA,16 üniversiteden Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik, Sağlık Bilimleri ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinden 40 lisans öğrencisi ile Üniversitemiz ve 3 farklı üniversiteden eğitmenler katıldı.

Amaçlarının, Sağlık ve Doğa Bilimleri alanında öğrenim gören lisans öğrencilerinin bilimsel bir fikri proje önerisi haline getirme becerilerini geliştirmek olduğunu belirten etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Kezban CAN ŞAHNA, “Bilimsel ve mesleki kariyer planlama, başarı için ilkeler, kaynak tarama, bilgiye ulaşım, bilimsel eser nasıl kritik değerlendirilir, kanıta dayalı tıp için nasıl kullanılabilir, bilimsel araştırmada özgün konu seçimi, araştırma sorusu, hipotez kurma, araştırmanın planlanması, araştırma sonuçlarının analizi ve yayınlanması konularında teorik ve pratik uygulamaları kapsadığını sabah oturumlarında teorik bilgiler öğleden sonra ise pratik uygulamaları içeren konuların katılımcılara aktarıldığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
F.Ü’de TÜBİTAK BİDEB 2237-A Eğitim Etkinliği Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin