Fırat Üniversitesi Araştırma Üniversiteleri Toplantısında Projelerini Tanıttı

featured

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Araştırma Üniversiteleri Toplantısına katıldı.

Düzenlenen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim ŞENEL, YÖK Yönetim Kurulu Üyeleri ile 23 Araştırma Üniversitesi’nin rektörleri ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ve Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Fehmi ÖZTOP katıldı.

Toplantıda YÖK ve T.C. Strateji ve Bütçe Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında desteklenen ülkemizdeki öncelikli alanlarda yürütülen projelerin sunumları gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, 2022 yılında Araştırma Üniversiteleri Destek Programını (ADEP) başlattıklarını belirterek sağlanan desteklerle önemli projelerin yürütüldüğünü, toplantıda seçilen projelerin sunulacağını ifade etti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim ŞENEL ise ADEP kapsamında yürütülen projelere 2022 yılına göre 2023 yılında daha yüksek bir bütçe aktarıldığını belirterek ilerleyen dönemde desteklerin artacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Fehmi ÖZTOP tarafından da yürütmekte olduğu ADEP projesinin sunumu gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, 2022 yılında 6, 2023 yılında ise 25 ADEP projesinin Fırat Üniversitesi’nde yürütüldüğünü, T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılında aktarılan 10 Milyon TL bütçeye ilaveten üniversite kaynaklarından da 2 Milyon TL bütçe aktardıklarını, bu projelerden ülkemizin öncelikli alanlarında önemli çıktılar elde etmek istediklerini ifade ederek, desteklerinden ötürü YÖK Başkanlığına ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fırat Üniversitesi Araştırma Üniversiteleri Toplantısında Projelerini Tanıttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin