Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile İŞ Kur Elazığ İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından İŞKUR Gençlik Programına başvurular 11 Şubat itibariyle başladı. Toplamda 1228 öğrencinin faydalanabileceği bu program, 4 ay sürecek ve öğrencilere çalışma deneyimi kazandıracak.
Fırat Üniversitesi, bu program sayesinde öğrencilerine hem akademik hem de mesleki hayatlarında önemli kazanımlar sunmayı hedefliyor. Öğrenciler, programa ayda 5 gün katıldıklarında 5 bin 415 TL, 14 gün katıldıklarında ise 15 bin 162 TL destek alabilecek.
Programa sadece Fırat Üniversitesi öğrencileri başvuru yapabilecek. 11-15 Şubat 2025 tarihleri arasında İŞKUR E-Şube veya ALO 170 hattı üzerinden başvurular kabul edilecek.
PROGRAMIN DETAYLARI
Program Süresi: 03 Mart – 30 Haziran 2025
Seçim Yöntemi: Noter Kurası
Çalışma Alanları ve Kontenjanlar:
Rektörlük ve Mühendislik Kampüsü – 1118 Kişi
Baskil Meslek Yüksekokulu – 10 Kişi
Kovancılar Meslek Yüksekokulu – 10 Kişi
Karakoçan Meslek Yüksekokulu – 10 Kişi
Keban Meslek Yüksekokulu – 10 Kişi
Sivrice Gençlik Merkezi – 40 Kişi
Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi – 20 Kişi
Karakoçan Meslek Yüksekokulu Kız Yurdu – 10 Kişi