Fırıncılara Temel Hijyen Eğitimi Programı Düzenledi

featured

Elazığ’da Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Sloganı ile fırıncı esnafına yönelik temel hijyen eğitimi programı düzenlendi.

Elazığ’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanlığı işbirliğinde Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık sloganı ile Temel Hijyen Eğitimi Programı düzenlendi. Eğitimde Ekmek Üretiminde hijyen konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu.

Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, Ön Satış Sisteminin ekmek israfının önüne geçilmesi konusunda önemli olduğunu vurgulayarak: “ekmek israfı konusunda biz ilgili makamlara ekmeklerde ön satış sistemini önerdik. Eskiden satış noktalarına vermiş olduğumuz ekmeğin tamamını geri alıyorduk. Şimdi %5’ini geri alıyoruz. Çünkü satış noktaları fazla sipariş veripte ekmeğimizi israf etmemesi adına bu kararı aldık.” Dedi.

Ekmek İsrafının önüne geçilmesi için fırıncı esnafına çağrıda bulunan Yıldız: “sizlerden talebimiz şu yönde, satış noktalarına ekmeğimizi verdikten sonra bir sonraki günün siparişlerini alarak üretimimizi ondan sonra yapalım. Eğer ki ön satış sistemine geçersek şuanda bireysel olarak hanelerimizde ekmek israfı hemen hemen %1’lerde ancak toplu tüketim yerlerinde israflar deva etmekte buda ülkemiz için ciddi bir kayıp.” Dedi.

İl Tarım Ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Türkiye’nin Dünyanın un ihtiyacını karşılayan birinci ülke olduğunu söyledi.

Elazığ’daki Fırıncılara ekmek üretiminde hijyenin önemi noktasında tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Kılıç: “gözümüzden kaçırmış olduğumuz hijyen ve israf konusunu hatırlatmak isterim. İnsanlarımızın ihtiyaç duyduğu gıdayı en temiz şekilde kendimiz tüketebiliyorsak bunuda vatandaşa yedirebiliyor olmamız lazım. Bu üretimi yaparken fırıncı kardeşlerimin biraz daha titiz davranmasını istirham ediyorum.” Dedi.

Program, İl tarım ve orman müdürlüğü gıda ve yem şube müdürlüğü personeli Gıda mühendisi Hümeyra Dinç’in verdiği eğitim ile devam etti.

Eğitimler sonunda katılımcılar sınavdan geçirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fırıncılara Temel Hijyen Eğitimi Programı Düzenledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin