FÜ Hastanesi’nde Parkinson Hastalığına Farkındalığı Arttırmak İçin Eğitim Verildi

featured

Fırat Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik birimi tarafından Parkinson hastalığına farkındalığı arttırmak amacı ile hastane çalışanlarına yönelik eğitim verildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat konferans salonunda gerçekleştirilen Parkinson konulu eğitime hastane yöneticileri ile birçok sağlık çalışanı da katıldı.

Eğitiminde konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gönen, Parkinson hastalığının Alzheimer hastalığından sonra en sık karşılaşılan nörodejeneratif hastalık olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Murat Gönen, Parkinson hastalığının sıklığının yaşlanan nüfus ile birlikte ciddi bir şekilde artmakta olduğunu bundan dolayı dünya genelinde bir Parkinson pandemisin den bahseder hale gelindiğinin altını çizdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gönen, ‘Parkinson hastalığının Nöroloji pratiğinde tanısı konabilen ve tedavisi yapılabilen bir hastalık olduğunu, yakınlarımızda veya bizlerde Parkinson şüphesi olması durumunda bir Nöroloji uzmanından randevu alarak muayene olunmasının tanının konulması açısından önemli olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Murat Gönen, Parkinson hastalığı tanısı konulduktan sonra Parkinson hastalığının kronik bir hastalık olmasından dolayı uzun bir süreçle başlayacağını, ellerde titreme, vücutta katılık, koku almada azalma gibi bulguların yanı sıra çok zengin nanmotom semptomlar ortaya çıkabildiğini ancak ‘hekimlerin semptomların giderilmesi açısından hastaya yardımcı olacaklarını, Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji kliniğinde Parkinson hastalarını anlamak ve onlara yardımcı olmak için çalıştıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FÜ Hastanesi’nde Parkinson Hastalığına Farkındalığı Arttırmak İçin Eğitim Verildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin