GAZETECİLİK, İNANMA EYLEMİ, BİLGİ VE ÖZGÜRLÜK NEDENİDİR

 

“Çok kıymetli takipçilerim, değerli okurlarım, sizlere her hafta olduğu gibi bugün de insanı insanlığı ilgilendiren yeni bir konu ile tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum..

“Sevgili dostlar

“Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta El Aziz’imizin basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bütün samimiyetimle kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum. Bu Konuyu günü olan 10 Ocakta yazmanız gerekiyor du diyenler Olabilir, hatta diyenleri duyar gibiyim, Ancak 10 Ocak çalışan gazeteciler günü yılın her günü kaleme alınması gereken önemli bir konuyu gününden sonra gündeme tekrardan getirmek istedim.. Bilinmelidir ki; Gazete toplumun gören gözü, kulağı ilkeli, tarafsız, araştırmacı ve ülkenin demokratik gelişmesine doğrudan katkı sağlayan Gazetecilere bir köşe yazarı olarak selam ve saygılarımı ileterek konuya başlamak istiyorum…

“Sevgili dostlar;

“Gazetecilik; basın, medya, yazarlık, ve basın camiasının her kademesinin yaşamında olmazsa olmazları arasında Gerek ülkemizde gerekse de dünyada meydana gelen herhangi bir olayı, durumu veya gelişmeyi yazıp insanlara duyurmakla görevlidirler. Oluşan tüm bu gelişmeleri bizlere sunmak için kimi zaman uzun yolculuklara çıkmak, kimi zaman da tehlikeli maceralara yelken açtıklarını biliyoruz.. Basın camiası haber yapmak için her türlü zorluğu göze aldığı ve zor şartlarda görev yaptığı toplumca aşikârdır… Biliriz ki; doğumlar nasıl ki sancılı oluyorsa; gazeteciler de aynen görev zorluklarının sancısını çekerler..işte haber yapmak da bir o kadar sancılı zor ve badirelidir.. Ekranlarda her zaman duyuyoruz gazeteci haberlerini, Ya bir saldırıya uğruyor, darp ediliyor, ya da maalesef öldürülüyorlar.. Sadece işini yapmaya, ekmeğini kazanmaya çalışan gazetecilere yapılan saldırılar asla hoş görülmemeli, onlara saldıran her kim olursa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bir gazetecinin en doğal hakkı gördüğü şeyi haber yapmaktır. Devletin sahip olması gereken en önemli özelliklerden birisi de her konuda olduğu gibi bu konularda da şeffaflıktır. Bir ülke, ve toplum gazetecilere karşı olumsuz tavırlar takınmamalıdır, onlara saldırıyor ve haber yapmasına karşı çıkıyorsa, şeffaflık ilkesi tamamen ihlal edilmiş demektir.

“Sevgili dostlar;

“Gazeteci kardeşlerimiz aynı zamanda; kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi amacıyla, her koşulda görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai mevhumu gözetmeksizin hizmet eden fedakâr emekçilerimizdir. Onlar ki; basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimize kadar her biri görevlerini büyük fedakârlık ve titizlik içerisinde yerine getirme azim ve gayretiyle profesyonel çalışma anlayışı içerisinde, bir fotoğraf karesi için, en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışırlar. Mesleğini onurlu ve şerefli bir şekilde yerine getiren, her türlü zorluklara göğüs geren, tarafsız ve güvenilir haberciliği ilke edinmiş, birilerinin yazılmasını istemediği yazıları kahramanca ve cesurca yazarak eğilmeyen, onurlu bir meslektir.

“Sevgili dostlar;

“Köşe yazarı kardeşiniz Olarak bizim mesleğimizde  Gazeteciliğin bir parçasıdır..Kısaca Biz büyük aileyiz. Gazetecilik, Yürekli olmak demektir. Objektif olmak demektir. Fedakârlık demek, İnanç, azim ve kararlılıkla çalışmak demektir. Gazetecilik demek, itibar ve haysiyet demektir. Gazetecilik tüm şartlar altında doğru, tarafsız ve gerçek haber yaparak, toplumu olaylar ve haberler hakkında aydınlatan vefakâr insan ve meslek mensubu demektir. Gazetecilik, ilkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla, kamuoyunu tarafsız bilgilendirmek gibi önemli bir görevi, büyük bir özveriyle ifa etmek demektir. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren, fedakârca çalışarak, tüm gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcamak demektir. Çok zor koşullar altında halkımıza haber ve bilgi akışı sağlayan, haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek, demokrasi ve gelişimine katkı sağlamak için görevlerini yaparken maalesef hayatlarını kaybeden, basın çalışanları demektir.

“Sevgili dostlar;

“Unutmayalım ki; Düşünce ve basın özgürlüğüne en çok sahip olması gereken kişiler gazetecilerdir. Hatta topluma düşen ise gazetecileri her konuda yüreklendirmelidirler, Gazeteleri toplum kendileri için iyi bir muhalefet olarak görmelidirler. Yaptığı bir haber için tehdit edilen, hapsedilen bir gazetecinin hazin sonu, tüm gazetecileri etkileyecek ve zamanla pasif bir gazeteci topluluğu vuku bulacaktır. Bunu da yine önleyecek kişiler de cesur gazetecilerdir. Bütün bu fonksiyonlar dikkate alındığında basın mensuplarımızın son derece önemli bir görevi ifa ettiklerini açıkça söyleyebilirim. Görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için basın mensuplarımızın çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin kutlandığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm basın mensuplarımıza kutlu olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar dilerken şu güzel ifadeleride eklemek isterim…

Bütün bu fonksiyonlar dikkate alındığında basın mensuplarımızın son derece önemli bir görevi ifa ettikleri açıkça ortaya çıkmaktadır. Görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için basın mensuplarımızın çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin kutlandığı 10 ocaklar olsun…

“Sonuç olarak;

“Ülkemizde, bölgemizde ve Elazığ’ımızda gelişmelerin doğru şekilde algılanıp yorumlanması ve insanlarımızın bilgilendirilmesinde yerel medyanın ve biz yazarların etkin bir rolü bulunmaktadır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, Şehrimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, Şehirimizin STK ları katmanları yaşayanları ile sürekli beraber olan, destek veren ve Mesai çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ilkeli ve ahlaki duruşlarıyla mesleki ilkelerden ayrılmadan, bu onurlu görevi icra eden bütün basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Saygı değer gazetecilerimize bu zorlu çalışmalarında üstün başarı ve kolaylıklar temenni ediyorum. Vefat eden basın camiası ve  gazeteci arkadaşlarımıza da Allah`tan rahmet, diliyorum.

Dilerim ki; 2023 yılı tüm medya kuruluşları ve çalışanları için güzel bir yıl olur” vesselam….

“Bir diğer hafta başka güzel konularda buluşmak dileğiyle….

 “Kul Selahaddin CANPOLAT”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GAZETECİLİK, İNANMA EYLEMİ, BİLGİ VE ÖZGÜRLÜK NEDENİDİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin