Gençler Türkiye Boks Şampiyonası Ahmet Uygur Adına Düzenlenecek

featured

İrfan ARSLAN

Türkiye Boks Federasyonunca ilimizde düzenlenecek olan Gençler Türkiye Şampiyonası Elazığ bölgesi boksörü ve daha sonra Bölge ve Milli Takımlarda Antrenörlük yapan Ahmet Uygur adına düzenlenecek.

3-9 Eylül 2021 tarihleri arasında ilimizde düzenlenecek olan Gençler Türkiye Boks Şampiyonasına sporcu ve Teknik Adam olarak yaklaşık 500 kişilik bir misafir grubunun ilimize gelmesi bekleniyor.

Ahmet Uygur Kimdir?

1956 Yılında Elazığ ili Sürsürü mahallesinde doğdu.1969-1975 yılları arasında Elazığ’da boks yaptı. Elazığ’ın ilk boksörlerindendir. 1981 yılında Boks Antrenörlüğüne başladı. Aynı zamanda boks Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği görevini üstlendi. 1984 yılından 2006 yılına kadar Boks Milli takımı Antrenörlüğü ve Teknik Direktörlüğü görevlerini başarıyla yerine getirdi.

Uygur, Elazığ’da 20’nin üzerinde milli sporcu yetiştirdi. Bu sporcular şu şekilde; Ragıp Pala (Şimdi Prof.), Kubilay Şenbakar (Şimdi Öğretim Üyesi), Yakup Kılıç (Olimpiyatlarda madalya kazandı), Oral Aslan (defalarca Türkiye şampiyonu oldu, şimdi kanserle boğuşuyor ve hepimizin duasını bekliyor), Aytekin Yerlikaya, Ramazan Polat, Cemil Döndü ve diğerleri …

Uygur’un uluslararası karnesi ise Elazığ’daki başarılarından daha büyük. 1997 Akdeniz Oyunlarında 3 altın, aynı yıl Dünya Şampiyonasında  2 bronz, Amerika Muhammet Ali kupasında 1 altın,1999 Dünya Şampiyonasında 1 altın (Bu boks tarihimizde alınan ilk büyükler dünya şampiyonası altınıdır),2000 Avrupa Şampiyonasında 3 altın,2003 Avrupa  Birliği Boks şampiyonasında 3 altın,2004 Avrupa Şampiyonasında 1 gümüş, 2 bronz,2004 Atina olimpiyatlarında 1 gümüş,2005 Akdeniz oyunlarında  3 altın,1 gümüş, 3 bronz,2013 Yılında yapılan Akdeniz oyunlarında ise milli takım genel koordinatörü olarak  Türkiye’ye 1 altın 3 gümüş kazandırdı. Bunlar her faniye kolay kolay nasip olmayacak başarılar. Aradan yıllar geçmesine rağmen ne Uygur’un rekoru kırılabildi, ne de Türkiye bir daha o ölçüde başarılara imza atabildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gençler Türkiye Boks Şampiyonası Ahmet Uygur Adına Düzenlenecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin