GENÇLERİ YETENEKLERİNE GÖRE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Elazığ, spor tarihine baktığımız da geçmişte çok önemli sporcular yetiştiren bir il konumunda iken nedense son yıllarda bu özelliğinden uzaklaşmış bir görüntü veriyor. Spor deyince hemen aklınıza futbol gelmesin.

Evet, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de spor denilince akla hemen futbol geliyor. Doğrudur, milyonları peşinden heyecanla sürükleyen futbol da ilimiz maalesef son yıllarda bir kaos yaşıyor. Profesyonel liglerde iki takımımız, Bölgesel amatör Ligde 2 takımımız yer alıyor. Ancak baktığımız da profesyonel ligdeki takımlarımız 3. Ligde. Yani bu kategorinin en altında. Oysa bu takımlarımızdan Elazığspor bu ligin en üstündeki ligde yani Süper Lige kadar yükselmiş ve burada mücadele vermiş bir kulüptü. Ancak bilerek olduğuna inanmadığım bazı yanlışlar ve bunun sonucunda oluşan borç ile bugün 3. Ligde mücadele eden bir takım konumuna geldi. Elazığspor’un başarılı olduğu yıllara sezonlara baktığımız da takımın kadrosunda mutlaka Elazığlı sporcuların ağırlıklı olarak yer aldığını görüyoruz. Bundan uzaklaşınca da başarısızlıkları yaşamaya başlamışız. Nedenlerine niçinlerine girmeyeceğim. Ancak söyleyeceğim alt yapılardan yetenekli oyuncuları çıkarıp Elazığpor’a kazandıramadığımız için bugünkü sıkıntıya zemin hazırlamış olduğumuzu görüyoruz. Geçmişte bu takımda forma giyinen Ömer, Hıdır, Hamit, Naim, Zakir, İlhan, Semih, Fatih ve Münir ismini yazamadığım yüzlerce isim bu takımı başarıya taşımışlar. Son yıllarda transfer tahtamız kapalı olduğu için bunu şans olarak görmek istedik. Ancak altyapıda ki gençlerimiz bu şansı çok iyi değerlendiremediler. Oysa yetenekli olan bu gençlerimiz kendilerini geliştirme yerine var olanla yetinmek istedikleri için arzuladığımız başarının uzağında kaldılar.

Burada futboldan uzaklaşmak ve salon sporlarına dönmek istiyorum. Basketbol da Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Liginde iki temsilcimiz var. Kadrolarında Elazığlı bir sporcu yok. Oysa bu branşta ilimizi bu noktaya taşıyan isimler var. Onların çabası ile Kadın Basketbolunda buradayız. İl Özel İdare ile Elazığ Basketbol Kulübünün altyapıya gerekli önemi verip buradan sporcu çıkarmaları gerekiyor. Dışarıdan transferler ile takımlarımızın ekonomik olarak çok güçlü destekçileri olmadığı için dayanmaları çok zor.

Hentbol bu alanda bir istisna olarak karşımızda duruyor. Tamamen alt yapıdan çıkarılan oyuncular ile 1. Ligde mücadele veren takımımız bununla yetinmeyip 5 oyuncusunu Milli Takımlara göndermenin mutluluğunu yaşıyor. Tabii ki bu mutluluğu bizde yaşıyoruz. Boksta Türkiye şampiyonları çıkarıyoruz ancak bunun da gelişmesi gerekiyor. Voleybol kadınlarda yine ekonomik destek eksiği var.

İlimizde Okullarda yapılan Yetenek taramalarının sonuçları umut veriyor. Bu taramaların kapsamını genişletmek ve bunun sonucunda belirlenecek isimleri kendi branşlarında geleceğe yetiştirmek adına başta Beden Eğitimi Öğretmenleri olmak üzere tüm Antrenörlerin koordinasyon içinde çalışma planı yapmaları gerekiyor. Yüz bin öğrenci arasında herhalde 3-5 bin yetenekli gencimiz çıkar. Bunların eğitimleri yeterince yapılırsa gelecekti her branşta ilimizi başarıyla temsil edecek isimleri, yıldızları çıkarabilme şansına sahip oluruz. Aksi halde taşı suyla değirmenin dönmeyeceğini görmeye devam edeceğiz.

Geçmişte bu şehrin çıkardığı Akdeniz Olimpiyatları, Balkan Şampiyonlarını, Türkiye Şampiyonlarını, Olimpiyat 3.lerini gerekli altyapı ve çalışma ortamını oluşturmamız durumunda çıkarmamız çok zor olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GENÇLERİ YETENEKLERİNE GÖRE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin