Gürtürk: Eksiksiz Bir Şekilde Eğitime Başlayacağız

featured
  • Deprem ardından Pandemi süreci nedeniyle 19 aydır yüz yüze eğitimden uzak kaldıklarını belirten Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, “6 Eylül’ de yeni eğitim ve öğretim yılı başlayacak. Biz de buna hazırlıklarımızı sürdürüyoruz”
  • Depremin ardından ilimizde yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda toplam 33 okulun yıkımı veya güçlendirilmesi için rapor verildiğini belirten Gürtürk, “Bu alanda yapılan çalışmalarımız sürüyor. 6 okulumuz hayırseverler tarafından yapıldı ve teslim edildi. Güçlendirme yapılması gereken okullarımızdan 12’ si tamamlandı. 15 okulumuzda ise çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarımız da Eylül ayının sonuna kadar bitirilmiş olacak.”
  • Eğitim ve Öğretimde tek sıkıntımız öğrencilerimizin 2’li eğitiminde yaşayacak. Sabahçı-  öğlenci öğrenci yüzdemiz yapılan planlama ile yüzde 95’den yüzde 80’e düşecek. Ancak bu durumda okullarımızda çalışmalar tamamlandığında giderilecek.”
  • Öğretmen konusunda da sıkıntılarının bulunmadığını belirten Gürtürk, “İlimizden tayin alarak giden öğretmenimizden daha fazla ilimize tayinen gelen öğretmenimiz var. Bu konuda hiçbir sıkıntımız söz konusu değil.”

İrfan ARSLAN

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalması nedeniyle çalışmaların hızlandığı Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarda hiçbir sıkıntının bulunmadığı, eğitim ve öğretim yılının eksiksiz bir şekilde başlayacağı belirtildi.

Elazığ Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem ardından tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid 19 ile mücadele kapsamında eğitim ve öğretimde 19 aydır yüz yüze eğitimi yapılamadığını belirterek” 19 ayın sonunda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimiz okulları ve öğretmenleri ile buluşacaklar. Bu bulunmada özellikle öğrencilerimizin bir bölümü yeni okullarında eğitimlerine başlamanın mutluluğunu yaşayacaklar.” Dedi

6  Hayırsever okulunu teslim etti

Elazığ’da 24 Ocak depreminin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda ağır hasarlı olan ve yıkılması kararlaştırılan okulların yerine hayırseverlerce yapılan okullardan altısının tamamlandığını ve teslim edildiğini belirten Feyzi Gürtürk “ Yapılımında sona gelinen veya tamamlanan ancak henüz teslim alınmayan okullarımız da var. Altı okulumuz akıllı okul olarak yapılma tamamlandı ve teslim edildi. Bu okullarımız yeni eğitim ve öğretim yılında eğitime başlayacaklar. Bunun yanında güçlendirilmesine karar verilen 27 okulumuz vardı. Bu okullarımızdan 12’sinin güçlendirme çalışmaları tamamlandı. 15 okulumuzda ise güçlendirme çalışmaları sürüyor.

Bu konuda kamuoyunda bazı yanlış bilgiler dolaşıyor. Bu okullarımızın güçlendirilmesi için ihaleleri yapılmış ve bu çalışma için 70 gün süre verilmişti. Güçlendirme çalışmalarında bazı elde olmayan sıkıntılar yaşanıyor. Elazığ büyük bir deprem yaşadı ve toplam olarak ilimizde 23 bin konutun yeniden yapılması planlandı. Bu durumda özellikle beton ve demir konusunda sıkıntıların yaşanmasına neden oldu. Okullarımızın güçlendirilmesi çalışmalarında da bu konuda sıkıntı yaşanıyor. Yine güçlendirme çalışmalarını yapan firmaların çalışanlarında toplu kovid olayları söz konusu oldu. Bu da çalışmaların 10 gün sarkmasına neden oluyor. Yani çalışmalar yeni başlatılmadı. Şu anda güçlendirme çalışması yapılan okullarımızda ki çalışmalar Eylül ayı sonu itibarı ile hepsi tamamlanmış olacak.” dedi

2’li eğitimde sıkıntı yaşanacak

İlimizde eğitim ve öğretimin sıkıntısız bir şekilde başlatılması için tüm güçleri ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Feyzi Gürtürk “ Eğitim ve öğretimin sıkıntısız bir şekilde ve 19 ayın sonunda yeni bir heyecan ile başlamasını sağlamak adına tüm önlemlerimizi aldık. Gerekli tüm planlamalarımızı yaptık. Bu eğitim ve öğretim yılında, eğitimin başladığı günde okullarına gedemeyecek olan öğrencilerimizi en yakın okula yönlendirdik. Bu öğrencilerimiz kendi okullarının eğitim ve öğretime hazır duruma gelmesi e birlikte tekrar okullarına dönecekler. Bizim 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında tek sıkıntımız 2’li eğitimde olacak. Depremden önce ilimizde ikili eğitimde ki yüzdemiz 95’e yükselmişti. Bu eğitim ve öğretim yılında ilimizde ikili eğitim yüzdesi 80’e düşecek. Ancak bu durumda geçici bir sıkıntı oluşturacak.” Dedi

24 Okulumuz hazır

Elazığ da 24 Ocak depreminin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu yıkımına veya güçlendirilmesini karar verilen 33 okuldan 24’nün yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirildiğini belirten Feyzi Gürtürk “ Bu okullarımızdan özellikle yeni yapılanları akıllı okul olarak yapıldı. Laboratuvarları,  sınıfları, atölyeleri ile son derece modern olarak yapılan bu okullarımız öğrencilerimizin de beğenisini kazanacaktır. Öğrencilerimiz hem yeni okullarına, hem öğretmenlerine hem de öğrenci arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşayacaklar. Depremden zarar gören ve yeniden yapılan veya güçlendirilmesi planlanan okullarımızdan geriye kalanlarında da çalışmalar devam ediyor. Bunların da Ekim ayına kadar tamamlanması ve eğitime kazandırılması planlandı.”

Öğretmen sıkıntımız söz konusu değil

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına her alanda hazır olarak girmenin çalışmalarının devam ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk “ Depremin ardından ilimizden tayin alarak giden öğretmenlerimiz oldu. Ancak bunların yerine çok sayıda, gidenden daha çok gelen öğretmenimiz oldu. Öğretmen sayımızda hiçbir sıkıntı söz konusu değil. Okullarımız yenilenmiş bir şekilde, eğitim ve öğretimde ki en önemli unsur olan öğretmenlerimizin planlaması yapılmış, öğrencilerimizin gidecekleri okulların planlaması yapılmış ve gerekli tüm önlemler alınmış bir şekilde heyecan ile öğretimin başlamasını bekliyoruz.” dedi

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gürtürk: Eksiksiz Bir Şekilde Eğitime Başlayacağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin