HAREKETLİLİK BAŞLIYOR

2023 yılına girdik. Geçtiğimiz yıl yaşadıklarımız bize bazen acı verdi bazen mutluluk. Artık yeni yıldan beklentilerimiz olacak. Acısı ve tatlısı ile bu yıldan beklentilerimizi ne kadar karşılayacağımızı yaşadıkça göreceğiz.
2023 yılına girilirken bazı beklentiler karşılandı. Öncelikle Asgari Ücret açıklandı. Asgari Ücret ile çalışanların maaşları 8500 liraya yükseldi. Asıl beklenti Memur ve emekli maaşlarında idi. Bu konuda yapılan açıklama önce yüzde 25 oldu ardından da yüzde 30 oranında maaşlara zam yapıldığı açıklandı. Emekliler bu konuda boynunu bükerken Memurlar sendikaları aracılığı ile beklentilerinin altında bir zam yapıldığını, beklentilerin karşılanabilmesi için ya zam oranının artırılması ya da Seyyanen Zam yapılmasını talep ediyor. Beklentileri var ve bu beklentilerin nasıl bir karşılık vereceğini de bekleyip göreceğiz.
2023 Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100 yıl dönümü olacak. Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşına giriyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyetimizin 100 yılı Türkiye Yüzyılı olarak isimlendirdi. Ebetteki bu yüzyılın karşılığını bulması adına yapılacak olan çalışmalar ve elde edilecek sonuçları olacak. Bunu da hep birlikte göreceğiz.
Asıl hareketlilik bu yıl yapılacak olan seçimlerde. Seçim tarihi tam olarak netleşmedi. Bu konuda farklı tarihler konuşuluyor. Nisan, Mayıs ya da normal tarihi olan Haziran ayında yapılacağı belirtiliyor. Doğal olarak bu seçim için gönüllerinden Milletvekilliğini geçiren kişiler var. Bu kişilerde yavaş yavaş hareketleniyorlar. Seçim öncesi Milletvekilliği aday adaylığını açıklayanlar vardı. Bunlara AK Parti adına ilk isim asıl mesleği Avukatlık olan ancak bizim mesleğinde içinde olan Av. Cengiz Gülaç oldu. Kendisine çıktığı bu yol da başarılar diliyorum.
Seçim tarihinin tam olarak netleşmesi ile birlikte bu alanda ki hareketlilik artış gösterecek. Çeşitli siyasi partilerden Milletvekilliğini düşünen isimler açıklamalarını yapacaklar. Bunun yanında bazı isimlerin de listelerde yer alması vatandaş tarafından talep ediliyor. İlimizin faklı coğrafi bölgelerinde ki vatandaşlar da kendi bölgelerinin bu seçimde listelerde yer bulacak adaylarının olmasını talep ediyorlar. Bu alanda ki ilk talep şehrimizin batı bölgesi için AK Partiye geldi. Şehrin Doğu bölgesinin de bu alanda bir talebi bulunuyor. Bunu da süreç ilerledikçe göreceğiz.
Bir hareketlilik başladı. Bu hareketlilik memnuniyet verici boyutlarda olacak mı bunu da hep birlikte önümüzdeki süreç içinde takip edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HAREKETLİLİK BAŞLIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin