Hızlı Tren Ne Zaman Gelecek?

featured

   Elazığ’ı hızlı trenle İstanbul’a kadar bağlayacak olan Malatya – Elazığ hızlı tren projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu süreci başladığı açıklamasının üzerinden 3 yıl geçmesine karşılık projenin hangi safhada olduğu konusunda açıklama yapılmadı.

Malatya – Elazığ hızlı Tren Güzergâhının toplam da 126 kilometre olduğu, projede 3 köprü, 14 köprüyol, 8 tünel, 37 alt geçit ve 20 üst geçit bulunduğunu ifade edilmişti.

 Hızlı tren projesi ile ulaşımda bir devrim yapılacağı ve bu proje ile Doğu Anadolu bağlantısının Elazığ’dan sağlanacağı, bunun da ilimizi cazime merkezi olmasına katkı sağlayacağı söylenmişti.

  Yeni Tasarruf Tedbirlerine göre bu ihale projesi sonuçlanacak mıdır?

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın gelişmesi ve yeni kazanımlar sağlaması adına yapılan çalışmalar arasında yer alan Hızlı Tren Projesinin ilimize geleceği açıklamasının üzerinden üç yıl geçmesine karşılık projenin bugün gelinen aşaması ile ilgili olarak yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.

2019 yılı başında AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  Hızlı Tren Projesine Elazığ’ın da ilave edildiğini açıklamış ve bu proje ile Elazığ’ın önemli kazanımlar elde edeceğini belirtmişti. Elazığ’ı hızlı trenle İstanbul’a kadar bağlayacak olan Malatya – Elazığ hızlı tren projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu süreci başladığı açıklamasının üzerinden 3 yıl geçmesine karşılık projenin hangi safhada olduğu konusunda açıklama yapılmadı.

Bölgenin Bağlantısı Elazığ’dan Sağlanacak

Hızlı Tren Projesi ile Elazığ’ın Doğu Anadolu Bölgesinin bağlantısını sağlama noktası olacağı, bunun da ilimizin bölgenin önemli bir ulaşım ve cazibe merkezi olmasını sağlayacağı göz önüne alınacak olması nedeniyle, deprem ve pandemi sürecinde maddi ve manevi kayıpları yaşayan Elazığ’ın bu tür projeleri le yeni kazanımlar sağlaması, Elazığlıların ekonomik kazanımlar sağlayarak kendisini toparlaması sürecine katkı sağlacağı belirtiliyor.

Yetkililerin bu proje ile ilgili olarak, yapılan çalışmaların hangi boyuta geldiğini, projede yapılan çalışmaların ne zaman tamamlanacağı, proje kapsamında Malatya- Elazığ arasında kesimin iuhalesinin ne zaman yapılacağı gibi sorular henüz açıklanmış değil. Bu proje kapsamında Sivas-Malatya yüksek hızlı tren projesinin en önemli bölümünü Çetinkaya-Malatya kesimi oluşturmaktadır. Bu hattın Etüt, Proje ve Mühendislik ihalesi yapıldığı açıklanmıştı. Malatya- Elazığ arasında belirlenen güzergah üzerinde ilimize gelecek olan Hızlı Tren projesinde Elazığ’da güzergahın belli olması nedeniyle bu projenin etüd , proje ve Mühendislik ihaleleri çalışmaları yapılıyor mu?

Hızlı Tren Projesi Tasarrufa Tedbirlerine Takılacak Mı ?

Hızlı Tren Projesi kapsamında Malatya- Elazığ bağlantısında etüd projesi yapıldımı, bu çalışmanın ihalesi için bir hazırlık var mı? Yeni Ekonomik Programa göre bu ihale projesi sonuçlanacak mıdır? Yaşanan hızlı tren faciasından sonra etüt projesi dikkate alınarak yapılmakta mıdır? Etüt projesinin geldiği son nokta nedir? Proje ne zaman tamamlanacak ve bölge halkının hizmetine girecek?

Elazığ’ın gelişimine ve yeni kazanımlar elde etmesine yönelik olarak 2019 yılında yapılacağı belirtilen Hızlı Tren Projesinin yapılan çalışmalarının hızlandırılması ve ilimize kazandırılması için yetkililerin ve siyasilerin gerekli girişimleri yapması isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hızlı Tren Ne Zaman Gelecek?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin