HUZURUMUZ BOZULUYOR

Elazığ bulunduğu bölgede Huzur ve Güven kenti olarak isimlendiriliyordu. Kim tarafından, ilimizde görev yapan Vali, Emniyet Müdürü ve devletin üst kademesindeki yöneticilerimiz tarafından. Hatta bu ortamın artırılması için bizzat Emniyet Müdürlüğümüzce “Bıçağı bırak kalemi al” kampanyası düzenlenmişti geçtiğimiz yıllarda.
İnsanlarımızın gece geç saatlere kadar şehrin tüm cadde ve sokaklarında rahatça gezdiği, esnafın açık olduğu günlerden bugün artık hemen her gün ateşli silahların kullanıldığı olayları yaşayan bir il konumuna geldik. Son olarak ilimizdeki bir hastanede yaşanan olay insanlarımızı iyice düşünceye sevk etmeye başladı. İlimiz merkezinde mahallelerinde yaşanan bu tür olaylar insanlarımızı endişeye sevk ederken, bu olayların nasal azalacağı veya önüne nasıl geçileceğini de sormaya başladılar.
Son yıllarda ilimizde yaşanan olaylara baktığımız da Elazığ da olay sayısında bir artış olduğu görülüyor. Huzur ve Güven kenti olması için Elazığ Emniyet Müdürlüğünün yaptığı denetimler, operasyonlar ve uygulamalar sürekli devam ediyor. Bundan sonrada devam edecek. Şunuda unutmamak gerekiyor, her insanın başına bir polis verilemez. Toplumun yaşadığı olumsuzlukların temelinde diğer etkenler yer alıyor. Huzuru bozan bu etkenler insanların birbirine olan sevgisinin ve saygısının azalmasına neden oluyor. Sonuçta insanlarımız en küçük tartışmada bile kavga eder bir ruh haline geliyorlar. Burada toplumun ruh haline bakmak ve yaşanan olumsuzlukları giderecek önlem ve tedbirleri almak gerekiyor. Olayları güvenlik zaafiyeti olarak görmek veya göstermek hiç doğru olmayacaktır.
Elazığ’ın son yıllarda aldığı göç ve dışarıdan gelen insanların eğitim durumları bu olayların artmasında etken olmaktadır. Deprem ve Pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklar ve ekonomik atışlar insanlarımızın ruh halinde değişimlerin yaşanmasına neden oldu.Tabiki bunların hiçbiri insanların silah taşımasına veya olaylarda silah kullanmasına neden olamaz.Ancak insanlarımızın birbirine olan tahammüllerinde azalma olduğunu görüyoruz.En küçük bir tartışmada bile sinirler geriliyor.
Hepimize çok önemli görevler düşüyor.Toplumun olumlu yöne kanalize edilmesini sağlamak adına Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz, STK’larımız, Sağlık ve Millli Eğitim Müdürlüğümüz, Mahalle Muhtarlarımız , Basınımız ve yayın kuruluşlarımız hepimize çok önemli iş düşüyor.Bu olumsuzluğu giderme adına birlik içinde hareket etmemiz ve toplumun ruh halini iyileştirecek adımları atmamız gerekiyor.
Ortak hedefimiz Elazığ’ın Huzur ve Güven kenti olmasını devam ettirmemiz olacaktır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HUZURUMUZ BOZULUYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin