“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNİ YAPMAK İSTİYORUM”

featured

Müslüm DEMİRTAŞ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı televizyon programında, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bakan olacağının sinyalini verdi. Program sunucusunun ‘Bir bakanlık teklifi gelirse hangi bakanlık görevini yapmak istiyorsunuz?’ sorusuna, ‘İçişleri Bakanlığını isterim’ yanıtını veren Milletvekili Gürsel Erol, “Partide milletvekilleri arasında da böyle bir beklenti var zaten. Konuşulduğu zaman genelde milletvekili arkadaşlar, geleceğin İçişleri Bakanı diye tanımlıyorlar” diye ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Elazığ ziyaretinde Kanal Fırat ve Kanal 23 ekranlarında katıldığı ortak yayında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Elazığ’dan bir ismin Bakanlar Kurulu’nda bakan olacağını ifade etmişti. Bunun üzerine Elazığ’da Gürsel Erol’un bakan olacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise katıldığı televizyon programında bakanlık ile ilgili yaptığı açıklamalar ile bu iddiaları güçlendirdi.

Milletvekili Erol, Kanal Fırat’ta Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu Son Baskı programına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Erol, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın, ‘Elazığ’a bir bakan yakışır’ söylemini hatırlatarak, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kalkınmada pilot il olacak olan Elazığ’da bir ismin bakan olacağını tekrarladı.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİ İSTİYORUM”

Milletvekili Gürsel Erol, bakanlık ile ilgili değerlendirme yaptığı sırada Gazeteci Furkan Dilaver’in, “Diyelim ki size bakanlık teklif edildi. Hangi bakanlık görevini yapmak istersiniz” şeklinde yönelttiği soruya, “İçişleri Bakanlığı görevini yapmak isterim” yanıtını verdi.

Milletvekili Gürsel Erol, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın sözlerini hatırlatarak, “Parti sözcümüz kendisi dedi ki; Bakanlar Kurulu’nda Elazığlı bir bakan yakışır. Bu, Elazığlı bir isim bakan olacak demek. Kim olacağı konusunda isim bazında, şartlarını, kurallarını şimdiden konuşmak doğru olmaz” dedi.

Gazeteci Furkan Dilaver’in, “Kamuoyunda, Gürsel Erol milletvekili seçildikten sonra istifa edip bakan olacağı ifade ediliyor” ifadesinin üzerine Milletvekili Gürsel Erol, “O konu o zaman konuşulacak, bugün değil. Biraz da buradaki siyaset başarımıza bağlı” dedi.

“Diyelim ki size bakanlık teklif edildi. Hangi bakanlık görevini yapmak istersiniz” şeklinde yöneltilen soruya ise Gürsel Erol, “İçişleri Bakanlığı görevini yapmak isterim” yanıtını verdi.

“İÇİŞLERİ BAKANI OLMAK İSTERİM”

Erol açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“Benim uzmanlık alanım da İçişleri Bakanlığı. Ben zaten İçişleri Bakanlığı’nda komisyon sözcülüğü ve başkanlığı da yaptım. Şu anda İçişleri Komisyonu’nda üyeyim. Ben partide Türkiye idari yapısını, bürokratik yapısını, emniyet teşkilatını en iyi tanıyan birisiyim. Şu anda partimizde, İçişleri Bakanlığı’nı benden daha iyi bilen kimsenin olduğunu sanmıyorum.  BU konuda da iyi bir bilgi birikimim olduğunu düşünüyorum. Bana hangi Bakanlık istiyorsun diye sorduklarında, ben direkt İçişleri Bakanlığını talep ederim.

“MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA BİR BEKLENTİ VAR”

Hatta Partide de milletvekilleri arasında da böyle bir beklenti var zaten. Konuşulduğu zaman genelde milletvekili arkadaşlar, geleceğin İçişleri Bakanı diye tanımlıyorlar. Tabi ki bu onların bize karşı duyduğu güven ve iyi niyet. Ama partiler arası görüşmeler ne olur, hangi bakanlık kime kalır, Elazığ’dan tek milletvekili seçilirsem, istifam ile ilgili mecliste bir sorun olur mu? Bunlar tamamen süreç ile ilgili olacak gelişmeler.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVİNİ YAPMAK İSTİYORUM”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin