1. Haberler
  2. YEREL
  3. “İki Kalem Bir Hikaye” projesi Türkiye Finallerine kaldı

“İki Kalem Bir Hikaye” projesi Türkiye Finallerine kaldı

featured

TÜBİTAK tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçları açıklandı.

Bu yıl ilimizden bölge finaline katılmaya hak kazanan 22 proje arasından Doğukent Ortaokulu tarafından hazırlanan “İki Kalem Bir Hikaye” isimli proje Değerler Eğitimi alanında Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ü ziyaret ederek başarılarını paylaşan proje ekibi çalışmaları hakkında da bilgi verdiler. Okul Müdürü Alpay Güler, Proje Danışman Öğretmeni Vildan Cihan ve proje sahibi öğrencilerimiz Ayşe Altından ile Zeynep Orman mutluluklarını Müdür Gürtürk’le paylaştılar.

Okul Müdürü Alpay Güler; TÜBİTAK’a bu yıl yapılan 15.674 proje başvurudan 3003 tanesi değerler eğitimi alanına ait projelerdir.

Bu projelerden Değerler Eğitimi alanındaki 23 tanesi Malatya Bölge finaline katılmış 5 tanesine Elazığ’ın sahip olduğu bu projeler arasından Doğukent Ortaokulu’nun projesi 1. Olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır” dedi.

“İki Kalem Bir Hikaye” projesinin kitap olarak da hazırlandığını ifade eden Danışman Öğretmen Vildan Cihan proje kapsamında öğrencilerin hikâye yazdığını, bir öğrencinin hikâyeyi başlatırken diğerinin de sonunu kaleme aldığını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk öğrencilerimizin elde ettiği bu başarılı sonuçtan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, öğrencilerimizden de çalışmaları hakkında bilgi aldı. Okul Müdürü Alpay Güler’le birlikte Danışman Öğretmen Vildan Cihan ve öğrencilerizimi tebrik eden Müdür Gürtürk, çocuklarımızın kaleminden hazırlanan hikayeleri mutlaka okuyacağını ifade ederek finallerde de başarılar diledi.(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“İki Kalem Bir Hikaye” projesi Türkiye Finallerine kaldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin