İlçede Tescilli Kültür Varlığı 26’ya Yükseldi

featured

İrfan ARSLAN

Maden ilçesinde yapılan girişimler ve çalışmalar sonucunda tescilli Kültür Varlığı sayısı 26’ya yükseldi.

Bakır Maden Derneği tescilli kültür varlıkları konusunda yaptıkları girişim ve çalışmaların devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptılar.

“Kurulduğumuz günden beri İlçemiz değerlerine sahip çıkıyor, koruma altına alınmaları için resmi görüşmeler yapıyoruz.

Derneğimiz kurulduğunda İlçe merkezinde 8, köylerimizde 10 olmak üzere toplamda 18 tescilli kültür varlığımız vardı. Derneğimiz kurulduktan sonra yaptığımız çalışmalar ile bugün itibariyle bu sayı İlçe merkezinde 14, köylerde 12 olmak üzere toplamda 26’ya yükseldi. Özellikle İlçe merkezinde koruma ve tescilleme sayısı çok gerideydi. Yakında gelecek kararlar ile 3 yıllık dernek sürecimizde bu sayıyı iki katına çıkarmış ve İlçe merkezindeki tescilli kültür varlığı sayısını 16’ya yükseltmiş olacağız.

Bugün aldığımız bir haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Dernek Başkanımız Süleyman Deniz SEYREK’ in 26 Ocak 2024 tarihinde Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna Fırıncı Yaşar ALTUNBAŞ Evinin kültür varlığı olarak tescillenmesi için başvuruda bulunmuştu. 27.03.2024 tarihinde yapılan Kurul toplantısı ile Fırıncı Yaşar ALTUNBAŞ Evi kültür varlığı olarak tescillenmiştir.

Bu süreci başlatan ve yürüten Denek Başkanımız  Süleyman Deniz SEYREK ve Yönetim Kurulumuza, sürece katkı sunan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve gönüllü destek olan Fırat Üniversitesi Sanat Tarih Bölümü Başkanı  Doç. Dr. Korkmaz ŞEN hocamıza teşekkür ederiz.

Vatandaşlarımızın değerlerimize sahip çıkma konusunda daha çok hassasiyet göstermesini diliyor, alınan kararın İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlçede Tescilli Kültür Varlığı 26’ya Yükseldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin