İstişare Toplantısında Engelli Bireylerin Sorunları Konuşuldu

featured

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi Engelliler Haftası nedeniyle istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi engelliler haftası nedeniyle istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda, derneğe katılan üyelere hediye taktimi yapıldı.

Programa katılan Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Yasemin Açık, hayatın engelli bireylerin rahat yaşayabileceği hale getirilmesi gerektiğini söyleyerek: “Aslında sadece bu hafta içerisinde değil ömrümüzün yettiğince ve şu anda yapmamız gereken o kadar şey var ki önce kafamızdaki engelleri aşmalıyız daha sonra yaşadığımız ortamdaki engelleri aşmalıyız. Gerçekten tüm kentleri engelli bireylerin yaşayabileceği hale getirmeliyiz. Sokaklar, kaldırımlar, otobüsler aynı zamanda evler inşallah bu tür bir şehirleşmeyi yaygınlaştırmamız gerekiyor. Tüm Türkiye’de. Biliyorsunuz Avrupa’da çok güzel gelişmiş yerler var çok güzel hazırlanmış şehir planlamaları var inşallah bizimde şehrimiz bu şekle gelecektir” dedi.

Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, engelli bireylerin unutulmaması gerektiğini ifade ederek: “en başta sorunlarımızın haklarımızın birer birer yok edilmesi, ulaşım hakkımızın yıllardır ertelenmesi engellilerin çocuklarının eğitimden uzaklaşması engeller çözüm kapasitesinde yer alınmaması bu açıdan düşüncelerimle 16 Mayıs Engelliler Haftası tüm toplumu engellerin kaldırılması için duyarlı olmaya çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Aile sosyal hizmet il müdürü Ali Sait Çeçen, engellilere yönelik hizmetler sürdürdüklerini belirterek: “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olarak bakanlığımız nezdinde taşrada engellilerimize yönelik bazı hizmetlerimizi ve özellikle engellilerimiz için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştığımızı belirtmek istiyorum” dedi.

İş İnsanı Metin Cantimur ise engeliler derneğine destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular başkanı Mitat Ulaş, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstişare Toplantısında Engelli Bireylerin Sorunları Konuşuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin