İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, Türk yargı sistemi ve hukukun üstünlüğü konuları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde Türkiye’de haksız ve hukuksuz tutuklamalar yaşandığını ve gözaltılar ve ifade özgürlüğüne yönelik baskıların arttığını dile getiren Habip Yaşar konu ile ilgili açıklamasında,

HABİP YAŞAR: “YARGI ELİYLE SİYASET DİZAYN EDİLİYOR”

“Teğmenlerin ihracı, hukuk devletinin temel ilkelerine ve demokrasinin evrensel değerlerine açıkça aykırıdır. Yargının, siyasetin bir aparatı gibi hareket etmesi, hukuk düzeninin yerine keyfiliği ve baskıyı ikame etmektedir. Adalet sarayları üzerinden yeni bir vesayet odağı oluşturulmaktadır. Adaletin terazisi siyasetin ağırlığıyla bozulmuş, yargı güvenirliğini yitirme noktasına gelmiştir. Korku ve kaos havası estirilerek toplumun muhalif kesimleri sindirilmek istenmektedir. Bu durum, yalnızca mağdurları değil, toplumun tüm kesimlerini kaygılandırmaktadır.

HABİP YAŞAR: “ADİL BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

İYİ Parti olarak, yargının siyasallaşmasına, hukukun üstünlüğünün yok sayılmasına ve demokratik hakların baskılanmasına karşı duruyoruz. Bu zor günlerde milletimizin adalete ve demokrasiye olan inancını kaybetmemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye, hukuksuzluk ve keyfiyetin değil, adaletin ve özgürlüğün hâkim olduğu bir ülke olmalıdır. Bizler, her türlü baskıya ve zorbalığa karşı, milletimizin sesi olmaya, hakikati haykırmaya ve adil bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.