KADINLARA ZORUNLU ASKERLİK-2

Kadınlara yönelik zorunlu askerliğin kazanımları neler olacak
1- Sosyal barışın sağlanmasında en önemli rolü oynayacak. Bir toplumda kadınlar birbirini ne kadar iyi tanıyorsa o kadar çabuk sosyal barış sağlanacaktır. Çünkü toplumu doğuran ve yetiştiren annedir. Siz ne kadar güçlü anneler yetiştirirseniz o kadar güçlü bir toplum meydana gelecektir. Bir toplumda herhangi bir olayın çözülmesinin istiyorsanız kadının elinin değmesine izin verin! Mucizeyi göreceksiniz.
2- Toplumda erkeklere yönelik oluşan baskının azaltılması ve erkek-kadın güç dağılımının dengeye getirilmesi
3- Değişen savaş ve askeri tekniklerinin kadınların önemini daha da artırması. Savaşlar artık ilk yüzyıllardaki gibi güce dayalı, maalesef, değil. Teknolojik ve psikolojik harp biçimi günümüze damgasını vurmuştur. Teknolojiyi kadın-erkek fark etmeksizin yapabiliriz ancak psikolojik harp biçiminde Türk kadınının üzerine kimseyi tanımam.
4- Erkek ve kadınlar arasında yeni bir, ve de çok güçlü bir, diyalog kapısı açılacaktır.
5- Kadının Erkeğe, Erkeğin Kadına yönelik empati yapması kolaylaşacaktır.
6- Orta doğu toplumlarında, sözlü kültür geleneği çok güçlüdür. Sözlü kültür sayesinde geçmiş ile bugün arasında güçlü bir bağ oluşturulmaktadır. Yeni iletişim kanalları ve nesiller ararsı iletişim sorunları nedeni ile mevcut sözlü kültür yok olmak üzeredir. Askeri eğitimler sırasında sözlü kültürün yeni nesillere aktarımı sağlanacaktır.
7- Toplumumuzda birçok değer, maalesef, fark edilmeden yok olup gidiyor. Bazıları kendini gösteremiyor bazıları ise kendini gösterecek fırsatı bulamıyor. Zorunlu askerlik eğitimleri sırasında yapılacak olan yetenek testleri ile bu değerlere sahip çıkma şansı olacaktır.
Askerliğin dini yönü;
Askerlik geçmişten günümüze her zaman bir kutsiyete sahipti, bu kutsiyet çoğu zaman din kaynaklı olmakla birlikte savaşçı toplumlarda din olmadan önce de bu kutsiyetin olduğunu görmekteyiz. Dinimiz olan İslam’da askerliğe ayrı bir önem vermiş ve en büyük mertebelerden biri olan “Şehitlik” mertebesi Ayetler’de yer almıştır. Yüce kitabımız Kuranı-Kerimde askerliği kadın veya erkeğin yapabileceğine yönelik bir ifade bulunmamaktadır. Peygamber efendimizin hadisleri ve savaşlara katılan askerlerin profili incelendiğinde erkeklerin, asker olması gerektiği zımmi olarak görmekteyiz. Ancak bunun bir Arap geleneğinden mi kaynaklı yoksa dini bir alt yapısı olup olmadığını işin uzmanları olan kıymetli hocalarımızın vermesi gereken cevaplardır.
Son söz olarak şunu belirtmek isterim: Siz kadınları, yaşadığımız yüzyılda, Kışladan ve Camiden ne kadar uzak tutarsanız dinimizin ve ülkemizin gelişmişliğini görmeniz de mümkün olmayacaktır!
Bugünde bir şiirle bitirelim yazıyı
Uyanır uyanmaz,
Günaydın dedim
Kendime
-Sessizce de-
Tükenmişliğime

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KADINLARA ZORUNLU ASKERLİK-2

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin