Kanatlı et üreticileri birliği istişare toplantısı gerçekleştirildi

featured

Kanatlı Et Üreticileri Birliği tarafından üyelerin katımı ile sorunların konuşulması için istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Pandemiden dolayı görüşmelere ara verilen Kanatlı Et Üreticileri Birliği tarafından Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç’un da katılımı ile bir toplantı yapıldı.

Türkiye genelinde il birliklerinde yapılan toplantıların beşincisi Elazığ’da gerçekleşirken toplantıda kanatlı et üreticilerinin sorunları konuşuldu.

“Sözleşmeli Üretim Modeline Geçmek İstiyoruz”

Kanatlı Et Üreticileri Birliği Elazığ başkanı Tekin Genyüz konuşmasında tavukçuluk ile ilgili çıkarılan yönetmelikle sözleşmeli üretim modeline geçmeyi hedeflediklerini, ancak bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Genyüz; Biz yönetmelikte şunu bekliyorduk; Bakanlığımız çıkardığı yönetmelik ile yetiştiricileri veya üreticilerle entegreleri bir araya getirip yıl bazında sözleşmeleri kontrol altına karşılıklı sözleşme yapıp sözleşmeli üretim modeline geçmek istiyorduk ama bakanlığın çıkarttığı bu sözleşmelerin maalesef uygulanabilir bir yanı yok dedi.

Genyüz, sözleşmenin uygulanabilir olması için sözleşmenin tek taraflı olmaması gerektiğini üreticiler ve gerekli kurumlar ile birlikte hazırlanması gerektiğini vurgulayarak; “Biz bu yönetmeliğin uygulanabilir olması için sözleşmelerin tek taraflı değil de madem ki biz iş ortağıyız sözleşmeleri hazırlarken tarafları karşınıza alarak imzalayalım” dedi.

Koç: “İşleri Durdurma Yoluna Gideceğiz”

Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç ise Türkiye’de son üç yılda kapanan kümeslerden bahsederek harekete geçilmediği takdirde bitme noktasına gelineceğini kaydetti. Abdullah Koç 15 Ağustos’a kadar işlerin düzene girmemesi durumunda yapılan işleri o gün itibariyle durduracaklarına dair gerekli mercilerle iletişime geçtiklerini dile getirdi. Bu akşam saat 19.00’da Kanal 23 ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programına konuk olacak olan Koç, Bakanlık ile yapılan toplantıda sanayicinin kendilerine yaklaşım göstermediğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanatlı et üreticileri birliği istişare toplantısı gerçekleştirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin