İrfan ARSLAN
Elazığ’da Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulusal Kenser Tarama programı kapsamında ilin farklı bölgelerinde tarama çalışmaları devam ediyor.
Sağlık Müdürlüğünce yapılan açılamada şu bilgilere yer verildi.
İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 1-31 Mart Ulusal Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı ve “Ulusal Kanser Tarama Programı” kapsamında ilimiz merkez Fevzi Çakmak Aile Sağlığı Merkezi’nde yürütülen kanser tarama hizmetlerimiz devam etmektedir.
Mobil Kanser Tarama Aracımız ile 10 – 14 Mart 2025 tarihleri arasında yapılacak olan taramalar sırasında; 30-65 yaş arası kadınlara Servis kanseri, 40-69 yaş arası kadınlara Meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere yönelik ise Kalın bağırsak kanseri taramaları yapılmaktadır.
Erken teşhis hayat kurtarır farkındalığı ve sağlıklı bir gelecek için, belirtilen yaş aralığındaki tüm vatandaşlarımızı ücretsiz taramaya davet ediyoruz.