Elâzığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından Keban ve Kovancılar ilçelerinde arı yetiştiriciliği ve arı hastalıkları konulu eğitim semineri verildi.
Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı Keban ve Kovancılar’da Arı Yetiştiriciliği Ve Arı Hastalıkları Konulu Eğitim Semineri Verdi.
İlk seminer Keban’da gerçekleştirildi.
Eğitim Seminerine Keban İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziyaddin Seçkin, Arı Yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı.
Keban İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda Samsun Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz tarafından Arıcılara yönelik Arı yetiştiriciliği ve Arı Hastalıkları konulu eğitim seminer verildi.
Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz: “İki şey hep ön plana çıkıyor arıların yetersiz beslenmesi ki ona değineceğiz nasıl besleyebiliriz problemleri nedir çözümleri nedir. İkincisi varlığa parazit ile mücadele.” Dedi.
Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, Türkiye genelinde arıcılık noktasında üreticinin ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.
Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay: “Baktığımız zaman Türkiye’deki kış ölümlerin oranı %15 imkân son 3-5 yıldır bu oranda ciddi artışlar söz konusu Özellikle bizim Bölgemizdeki Bu kış ölümlerine baktığımızda %20-25 civarlarına kadar seyrettiği benim ortalamasına baktığımızda keza Öyle işte Türkiye ortalaması kovan başına 15 kilogram iken Elazığ’da Maalesef 12 kilogramlardaydı. Ama son 3 yıldır bu kilogramlarda 5 ila 6 kg civarına kadar inmiş durumda.” Dedi.
Kovancılar’da da Arıcıların yaşadıkları sorunların önüne geçilmesi adına seminer düzenlendi.
Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz, Kovancılar’da arıcılıkla uğraşan vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Dr. Ali Korkmaz: “Ruhsatlı ilaç artı organik asitler işin temelidir profesyonelce yapılanıdır.” İfadelerini kullandı.