Keban’da Çiftçilere Tarımsal Ekipman Desteği

featured

Elazığ’ın Keban ilçesinde “Badem ve Ceviz Bahçelerinde DAP Desteğiyle Standartlar Yükseliyor’ projesi kapsamında çiftçilere tarımsal ekipman verildi.

Keban Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında 7 köydeki 580 çiftçinin ihtiyacını karşılayacak 5 ceviz kabuğu soyma makinesi, 5 badem kabuğu soyma makinesi, 5 badem hasat makinesi ve 1 badem kırma ve ayıklama makinesi düzenlenen törenle kullanıma sunuldu.

Kaymakam Hasan Akbulut, yaptığı konuşmada, bir çiftçi çocuğu olarak her zaman çiftçilerin yanında ve emrinde olduğunu söyledi.

Çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Akbulut, “Bundan sonra da bir sıkıntınız olursa kapımız her zamanda açık. İleriki dönemlerde farklı şeyleri de alacağız. İnşallah ileriki dönemde ilçemizde zeytin ağacı sayısını artıracağız, Antep fıstığını dikmeye başladık. Bu ürünler de olduğu zaman inşallah onların da makinelerini alacağız.” ifade etti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziyaddin Seçkin de yüzde 90 hibeyle verdikleri ekipmanların çiftçilerin ortak kullanımla faydalanacağını belirtti.

Çiftçiler ise ekipman desteğinden dolayı teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Keban’da Çiftçilere Tarımsal Ekipman Desteği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin