KESİNTİLER ERKEN BAŞLADI

Yaşamaya başladığımız kış mevsimi maalesef geçtiğimiz kışların aksine kar ve yağmur açısından kurak geçiyor. Geçtiğimiz yıllarda hiçbir kış Ocak ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde ki gibi yağışsız geçmemişti. Doğal olarak yağış olmayınca dünyamız ve insanlarımız için son derece önemli olan su konusunda sıkıntı yaşanacak olmasının endişesi yaşanmaya başlandı. Tabiki doğal olarak tarım sektöründe ki endişeli bir bekleyiş var. Yağış olmayınca yaşanabilecek olumsuzlukları giderme adına da Elazığ Belediyesi çok erken olmasına karşılık ilimizde su kesintilerine başladı.

Bölgemizde ki barajlara baktığımız da doluluk oranları geçtiğimiz yıllara göre çok kötü değil ancak bu durum yağışların gelmemesi veya yeterli yağış düşmemesi sonucunda kötüye gidebilecek olmasını önlemeyecek. Tabiki bizimkisi sadece endişeden kaynaklı bir yaklaşım. Şu anda belki ilimizde yağış yok ancak bölgemizi besleyen su kaynaklarına katkı sağlayacak olan bölgemizdeki diğer illerde yağış yeterince olmasa da mevcut. Meteoroloji yetkilileri bu ayın sonunda ülkemiz genelinde yağışların olacağını belirtiyorlar. Küresel ısınma ile birlikte Doğaya verdiğimiz zararların sonucunda yaşamaya başladığımız bu sıkıntı bize doğaya ne kadar duyarlı olmamız konusunda bir ihtar gibi karşımızda duruyor. Ormanlık alanları yok edecek, karbon salınımlı gazları bu kadar çok tüketirsek olacağı buydu. Yıllardır bu konuda bilim adamlarının yaptığı açıklamalar ve uyarılar maalesef karşılığını bulmuyor. Bazen gerçekten kaza sonucu bazende kundaklama sonucunda yok ettiğimiz ormanlarımız giderek azalınca sonucunda yağışsız kışları yaşamaya başladık. Yağışsızlıkta su rezervlerinin azalmasına, yer altı su seviyelerinin düşmesine neden oluyor bu gidişle olmaya da devam edecek.

Elazığ Belediyesi ilimizde su kesintilerini ilimizde ki mahallelere göre münavebeli olarak devam ediyor. Ancak bu kesintilerin ardından tekrar verilen su, basınç ayarlaması yapılmaması nedeniyle borularda patlamalara yol açıyor. Sonucunda yapılan tasarruf da bu patlamalar ile telef oluyor. Yapılan tasarrufun yerini bulması adına tekrar su verilmesinde gerekli önlemlerin alınarak kademeli olarak yapılması patlamaların önüne geçeceği gibi bu patlamaların neden olduğu su kayıplarının da önüne geçecektir. Buradan bu konuda bir teklifte bulunmak istiyorum. Kesinti yerine depolardan verilen su miktarının düşürülerek verilmesi mümkün olabilir mi? Böylece hiç insanlarımız susuz kalmaz hem de su şebekesinde patlamalar yaşanmaz. Bu konuda bir önlem alınıp uygulanmasını sağlayacak adımların atılmasını bekliyorum.

Mevlanın işine karışacak değiliz. O neylerse güzel eyler. Afat yaşanmadan mutlaka gerekli yağışı verecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KESİNTİLER ERKEN BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin