KIŞ KAPIDAN BAKTIRDI

Genellikle Mart kapıdan baktırır Kazma kürek yaktırır diye bir sözümüz vardır. Bu kez gerçekten hemen tüm vatandaşlarımız kış gelmeden gelen Doğalgaz faturalarında ki yeküne bakarak kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşünmeye başladılar. Çünkü henüz doğalgaz çok yüksek miktarlarda yakılmıyor ancak gelen faturalar dar gelirli vatandaşlar ile memur ve emeklileri düşünceye salmaya başladı. Çünkü gelen faturalar 800 ile 1500 lira arasında bir rakam oluşturuyor.
Gerçekten havalar soğumaya başlamadı. Evet üşünüyor, hatta hava sıcaklığı 0 dereceyi görüyor ancak henüz kar yağmadı. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıkları – dereceye düşmeye başlayacak. Bu durumda da evlerde işyerlerinde kaloriferler daha yüksek derecelerde ve daha uzun süreli yakılmaya başlanacak. Bu durumda bugünkü faturalara bakar ve bir kıyaslama yapacak olursak yakılacak olan gaz karşılığında yatırılacak olan tutarda en ez bugün gelen faturaların iki hatta üç katını bulacak. Yani önümüzdeki 3 ay için gelecek olan doğalgaz faturaları yaklaşık olarak 1800 ile 2400 TL. arasında değişecek. Şimdi en düşük emekli maaşı alan veya normal bir emekli maaşı alan bir vatandaş bu durumda bu faturayı nasıl ödeyecek? Hayat zaten pahallı. Market fiyatlarında düşüş yok. Marketlerde satılan 20 kalem ürünün fiyatları yeniden belirlenecek ve bu konuda sıkı bir denetleme yapılacağı söyleniyor.Tamam doğrudur yapı4lması da gerekir. Bunun yapılması vatandaşı na kadar rahatlatacak?
Şimdi gözler bu ay içinde yapılacak olan toplantılar sonucunda 2023 yılı için belirlenecek Asgari Ücrete çevrilmiş durumda. Beklentiler yüksek. Ancak masaya oturacak taraflar yavaş yavaş rakamları telaffuz etmeye başladılar. Sonuçta tarafların teklifi Hükümetin değerlendirmesi ile önce Asgari Ücret belirlenecek. Ardından Hükümet TEFE TÜFE rakamları ile belirlenen Enflasyona göre Emekliler ile çalışanların maaş artışını açıklayacak. Tabiki bu açıklamaların ardından maaşlarda sağlanacak olan artışlar daha ceplere girmeden iğneden ipliğe gelecek olan zamlar ile geri çıkacak. Yani bir rahatlama sağlayacak mı? Bilmiyorum. Ancak yapılacak olan çalışmaların ardından netleşecek olan rakamlar bunu ortaya koyacak.
Kış kapıdan baktırdı. İnşallah aşırı soğuklarda vatandaş tasarruf yapmaya gitmez çünkü bu kez sağlık sorunları yaşamaya başlayacaklar.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KIŞ KAPIDAN BAKTIRDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin