Elazığ’ın gelişmesi ve buna bağlı olarak kalkınmasını sağlamak adına yapılan planlamalar nedense açıklandığı şekliyle değil, o gün karar verilerin ruh haline bağlı kalınarak uygulanıyor. Bunun sonucunda da yapılan çalışmalar arzulanan neticeleri getirmekten uzak kalıyor. Aslında yapılması düşünülen çalışmalar ilk açıklandığında ve vereceği hizmete bakıldığında olumlu ve olması gereken uygulama diye düşünüyoruz ancak yapıldıktan sonra verdiği hizmete baktığımız da bunun açıklandığı şekilde olmadığını görmemiz bu şehirde yaşayanların üzülmesine, bütçelerinde boşa harcanmasına neden olması sıkıntılara neden oluyor.
Elazığ Belediyesinin önceki dönemde akıllı durak uygulamasına geçişi ile birlikte insanların yazın güneşinden sıcağından kışın karından ve soğuğundan kurtulacağını düşündük. Ancak bu akıllı durak uygulaması gerçekten açıklandığı şekliyle bir hizmeti vermekten uzak kaldı. Sonuçta yine insanlarımız yazın sıcağında kışın soğuğunda o duraklarda gidip bekleyerek otobüslerin gelmesini beklemek zorunda kalıyorlar. Sistemin uygulanmaya başlaması ile birlikte yaşanabilecek eksikliklerin belirlenmesi ile zaman içinde bunların giderilmesi arzulanan sonucu beraberinde getirecekti. Olmadı.
Şehrin problemlerine çözüm getirmek adına yapılan çalışmalarda kurumlar arasında koordinasyon sağlanmaması yapılan harcamaların katlanmasına neden oluyor. Oysa İl Koordinasyon Kurullarında kurumların yetkililerinin bir konsensüs oluşturması ile bu sıkıntının giderilmesi mümkün hale gelebilecek. A kurumunun yaptığı çalışma ile hizmetin getirilmesinin ardından B Kurumu hizmetin getirildiği yerde ikinci bir çalışmayı başlatarak yapılan hizmetin sekteye uğramasına neden oluyor. Bu hizmetlerin koordinasyonun sağlanması durumunda aynı zaman dilimi içinde yapılması hizmetin akamete uğramasını önleyecek ve hizmetin vatandaşın rahat etmesine, bütçelerinde çar, çur edilmesinin önüne geçeceğini görmemiz doğru olmayacak mı?
Şehrimizin yöneticileri ve hizmetleri planlayıcılar bir masanın etrafında oturup senaryoları yazarken, şehrin tümüyle gelişmesi ve büyümesine neden önem vermezler? Baktığımız da Elazığ Batı yönünde müthiş bir gelişin gösterirken Doğu yönünde tamamen geriliyor. Bu şehrin Doğusunda neler oluyor, bu bölgenin ihmal edilmesinin sonuçlarının neleri getireceğini gerçekten göremiyor muyuz yoksa görmek mi istemiyoruz? Şehrin kalkınması için gelişmelerin tüm bölgelerde olmasını sağlamak bu şehrin yöneticilerinin görevi değil mi? Bu bölgede yaşayan insanların beklentileri, mal mülk sahibi olanlar yatırım yapanlar ne zaman hatırlanacaklar?
Şehrimizin yöneticileri ve siyasileri ile STK temsilcileri Özellikle de Şehir Meclisi, Kent Konseyi lütfen şehrimizin mahalle olmasına karşı Köy konumundan kurtulamayan Mahallelerine artık bakmaya başlayın. Bu mahallelerde barınma ve yaşam alanları ancak gerçekten ilimizin Batısında bulunan mahallelere baktığımız da çok ihmal edilen bölgeler olarak olumsuzlukların had safhada yaşandığını göreceksiniz.
Bu sıkıntıları gidermek adına ne yapılması gerekiyorsa bunları lütfen gündeme taşıyıp ve bu bölgelerin de gelişmesi ve daha yaşanabilir mahalleler olması için gerekli proje ve çalışmalar yapılıp ve başlaması için gerekli zemini hazırlayalım…