Maden Hükümet Konağı restorasyon ihalesi yapıldı

featured

İrfan ARSLAN 

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan Tarihi Hükümet Konağının restorasyonu için ihalenin yapıldığı açıklandı.

Uzun yıllardır tarihi hükümet Konağının restorasyonunun yapılması için yapılan girişimlerin olumlu sonuç vermesinin ardından geçtiğimiz ay Maden Kaymakamlığınca yapılan ihalenin ardından ihaleyi kazanan firmanın KİK gereğince yasal itiraz süresinin beklendiği, bu sürenin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmaya yer tesliminin yapılacağı ve tarihi Hükümet Konağında restorasyon çalışmalarının başlayacağı belirtildi.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, yapılan ihalenin yasal itiraz süresinin dolmasının ardından restorasyon çalışmalarının başlayacağını, bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte Maden de uzun yıllar bekleyen bir problemin çözüm bulacağını belirtti.

Tarihi konak, 1762-1876 yılları arasında “Madeni Hümayun Emaneti Emin Sarayı”, sonrasında yapılan tadilatla da mutasarrıflık olarak kullanıldı. 1924-1926 yılları arası Valilik ve 1926-1987 yılları arasında da kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi konak, Elazığ’ın ilk mülki idare binası olması sebebiyle büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maden Hükümet Konağı restorasyon ihalesi yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin