Maden’in 20. Kültür Varlığı “Siyah Davut/ Deve Düzü Köprüsü” Oldu

featured

Maden’de bulunan tarihi ve kültürel yerler koruma altına alınmaya devam ediyor. İlçede son olarak “Siyah Davut/Deve Düzü Köprüsü” 20. Kültür Varlığı olarak korunma altına alındı.

Tarihi ve kültürel yerlerin bozulmadan gelecek nesillere taşınması için çalışmaların devam ettiği Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan “Siyah Davut/Deve Düzü Köprüsü” ilçenin 20. Kültür varlığı olarak koruma altına alındı.

Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada; “İlçemizin değerlerinin koruma altına alınarak gelecek nesillere taşınması noktasındaki çabalarımız devam ediyor. Mart- 2021′ de dernek Başkanımız Süleyman Deniz Seyrek, Başkan Yardımcımız Eşref Yıldız, yönetim kurulu üyelerimiz Turgut Yıldız ve Kadir Demir’in yerinde tespit çalışması, hemşehrimiz Dursun Karadeniz’in bilgilendirmesi ile tescil başvurusu yapılan Eski Kral Yolu ve Harput-Diyarbekir Vilayet Yolu güzergâhının ilçemiz sınırlarında bulunan kısmında yer alan köprü ve menfezlerin değerlendirilmesi süreci başlamıştır. Bu kapsamda değerlendirilen “Siyah Davut/Deve Düzü Köprüsü” korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmiştir. Böylece ilçemizin kültür varlığı sayısı yirmiye yükselmiştir. Bu gelişmenin hayırlı olmasını diliyor, en kısa sürede bu sayının artmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maden’in 20. Kültür Varlığı “Siyah Davut/ Deve Düzü Köprüsü” Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin