Mağduriyet Devam Edecek

featured

Hicret Mahallesi ile Aksaray Mahallesi arasında bulunan tren yolu alt geçidinin inşaatının yapımı devam ediyor.  Çalışmalarının kaba inşaatının tamamlanma aşamasında olduğu köprünün bir öncekinden neredeyse farksız olması tepkilere neden oluyor. 28 Ocak Tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar gören ve uzun süre sadece tek şeridiyle açık olan alt geçit kazalara davetiye çıkarıyordu. Özellikle bölge halkından gelen tepkiler sonrası ihaleye çıkılan ve yapımına başlanan köprü, keşke yapılmasaydı da o haliyle kalsaydı dedirtecek türden. Uzun yıllar gidiş geliş tek şeritte trafiğe açık olan alt geçidin geçen onlarca yılın ardından artan trafik yoğunluğuna cevap verecek şekilde olması bekleniyordu.

Elazığ’ın güneyinde bulunan mahallerin bağlantısını sağlayan Tren garında ki alt geçit, uzun yıllar verdiği hizmetin kifayetsiz kalması nedeniyle yeniden yapılmasını planlayan TCDD 5. Bölge Müdürlüğünün yeni projenin eskisinden bir farkı bulunmadığı görülüyor.

Bölgede ki Aksaray ve Hicret Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, bölgenin nüfusunda ki artışın ulaşımı sağlayan bu alt geçidin yetersiz kalmasına neden olduğunu, buraya yapılacak olan yeni alt geçidin ihtiyaca cevap vermesinin yanında uzun yıllar bölgenin sorunsuz ulaşımına katkı sağlamasını beklediklerini, süreç içinde TCDD Yetkililerinin bu proje ile ilgili olarak bölge halkına alt geçidin çift gidiş çift geliş olarak yapılacağını açıkladıklarını, ancak projenin yine tek gidiş tek geliş olarak yapımına başlandığını belirterek tepki gösterdiler.

TCDD 5. Bölge Müdürlüğünün eski alt geçidin yerine yeni bir alt geçit yapma sürecinde bölgede ki vatandaşlar ile yaptıkları görüşmelerde yenileneceğini ve uzun süre bölgenin hizmetinde olacağını belirtmelerine karşılık, yeniden yapımına başlanılan Köprünün bu haliyle tamamlanması durumunda dün yaşanan sıkıntıların yarında devam edeceğini, yapılacak olan yatırımın boşa gideceğini yetkililerin görmesini ve bu çalışmaya müdahale edilmesi bekleniyor.

Bölgede ulaşımın sağlandığı eski köprünün 70 yıl önce yapıldığını göz önüne aldığımızda, bugünkü teknoloji ve imkânlar ile daha güzel bir projenin uygulanması gerektiğini görmek gerekir. Bu yapılan hizmet sadece bugünü veya birkaç yılı kurtarmak adına değil uzun yıllar bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir planlama ile uygulamaya konulmalıydı.

Bölgenin ulaşımını sağlamasının yanında bu köprünün birçok alana bağlantı olacağının da göz önüne alınarak planlamasının bu bağlantılardan doğacak yoğunluğu kaldıracak düzeyde planlamasının yapılmasına dikkat edilmesi gerekirdi. Nitekim bu köprü şehirlerarası otobüs terminali, Yemişlik, Aksaray,  bölgelerine ulaşımı da sağlayacak olması nedeniyle bir süre sonra yaşanacak yoğunluğu kaldıracak mı?

Yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve bölgenin ulaşımında yaşanan olumsuzluklara çözüm getirmesi için yapımı planlanan bu köprü için ilimizde ki yetkililerin gerekli koordinasyonu yapma noktasında bir çalışması oldu mu? Eğer olduysa bu konuda ki çalışmayı hangi kurumlar yaptı? Elazığ Belediyesi bu projeye onay verdi mi?

Köprü projesinin ihale öncesinde farklı bir şekilde gösterildiği paylaşıldığı, uygulamada ise farklı bir projeye başlandığı görülüyor.

İnşaatın başlamasıyla beraber beklentiler de suya düştü. Yapılan köprünün eskisinden çokta farklı olmadığı anlaşıldı. Devlet Demir Yolları tarafından projelendirilen tren yolu alt geçidinin hangi akıl ve mantık çerçevesinde bu haliyle yapıldığı merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mağduriyet Devam Edecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin