Memurlar hakkını arıyor!

featured

Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi,” Kamu görevlilerini mutlu edecek ve beklentileri karşılayacak bir teklif sunmalarını istediklerini belirterek, kamu işvereninden yardımcı hizmetlilerin genel idari hizmetlere geçirilmesi vergi dilim toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı genele benzere ilişkin tekliflerimizi de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimizi de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış tekliflerini  beklediklerini söyledi.

“Kamu görevlilerinin maaşı enflasyon karşısında eriyor”

Memur sen Elazığ il başkanı İbrahim Bahşi’nin açıklamasında “Kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunlarımız enflasyon karşısında erimiş maaşlarımızın en etkili çözüm olarak toplum sözleşme masasını görüyoruz. Bu nedenle dört milyona yakın kamu görevlisi ve iki milyona yakın memur emeklisinin gözü kulağı toplu sözleşme masasındadır. Kamu işverenin dün açıkladığı teklif maalesef büyük kitlenin beklentilerini karşılamaktan uzaktır.2022 yılı için yüzde beş, 2023 yılı için yüzde altı maaş zammı teklifi memuru yine enflasyona ezdirecek bir tekliftir.

2020 yılının ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98 kg kıyma alabilen kamu görevlisi 2021 yılının Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65 kg kıyma alabilmektedir. Beşinci toplu sözleşmeden bu güne kadar geçen on ayda kıyma yüzde 92,pirinç yüzde 50,makarna yüzde 37 arttı.

Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimektedir. Beşinci dönem kamu işvereni tarafından verilen ve hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl için dört artı dört ve üç artı üç on dokuzuncu ayda gerçekleşen enflasyonun ise yüzde yirmi altı olması kamu işverenin dikkate alması en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir.

“Zammı enflasyon değil kamu işvereni vermelidir”

Öyle görünüyor ki bu teklif hazırlanırken çarşı, pazarda ki fiyatlar yüksek enflasyon buradaki yükseliş temel ihtiyaç harcamalarındaki artış alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Kamu işverenin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan yetersiz eksiz ve beklentilerimizin altında bir tekliftir.

Biz diyoruz ki memura zammı enflasyon değil kamu işvereni vermelidir. Kamu işverenin sözleşmeli personel ile ilgili takvimlendirilmemiş oranın kapsamı belirlenmemiş soyut teklifini oran kapsam takvim gibi hususları netleştirerek somutlaştırmasını tüm kamu görevlilerini mutlu edecek beklentileri karşılayacak bir teklif sunmasını istiyoruz.3600 ek gösterge konusunda kapsam genişletilmiş bütün kamu görevlilerini mutlu edecek net takvime bağlanmış bir teklif sunulmalıdır.

“Titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz”

Aynı şekilde sözleşmeli personel konusunda da teklif somutlaştırılmalıdır. Sözleşmeli personelin sorunları kökten çözecek kadro eksenli yarım milyonu aşan sözleşmeli personelin temel beklentisidir. Memurun enflasyonla eriyen maaşını ancak seyyanen zamla memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermek değil ancak refah payıyla mümkündür.

Kamu işvereninden yardımcı hizmetlilerin genel idari hizmetlere geçirilmesi vergi dilim toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması görevde yükselme ve unvan değişikliği bayram ikramiyesi özel hizmet tazminatı genele benzere ilişkin tekliflerimizi de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimizi de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz. Toplu sözleşme bir oldu bittiye değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelendirilmelidir.

Bunun içinde yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak beşinci dönem toplu sözleşmenin zararlarını tazmin edecek kayıplarımızı giderecek memuru enflasyona ezdirmeyecek emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde en geç pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz. Memur sen Elazığ il temsilciliği olarak haklarımızı kazanmak taleplerimizi kabul ettirmek için her türlü eylem etkinlikle program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz ve Ankara’da bir miting yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memurlar hakkını arıyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin