Milletvekili Aday Adaylığı İçin Toplam 72 Kişi Müracaat Etti

featured

Elazığ Ak Parti SKM Başkanı Semih Tekmen basın açıklaması gerçekleştirdi.

Elazığ Ak Parti İl Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasında Elazığ Ak Parti İl SKM Başkanı Semih Tekmen, Milletvekili Aday Adaylığı müracaatlarının son durumu ve 25 Mart Cumartesi günü yapılacak olan Temayül yoklaması hakkında bilgilendirmede bulundu.

Milletvekili Aday Adayı müracaat sonucunun 72 olduğunu belirten SKM Başkanı Semih Tekmen,  “Bildiğiniz üzere 13 Mart Pazartesi günü saat 9 itibariyle başlamış olduğumuz 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarımız 22 Mart Çarşamba yani dün akşam saat 19.00 itibariyle sonuçlanmıştır. Bu süre zarfında 10 gün boyunca gerek il başkanlığımız gerekse genel merkezimiz bünyesinde milletvekili aday adaylarımızın müracaat dosyaları alındı. Dün akşam ki kapanış saatimiz itibariyle Elazığ ilinden partimizden 28. Dönem Milletvekili aday adaylığı müracaatında toplam 72 kişi bulunmuş oldu.72 Aday Adaylarımızın 11’i ikinci tercihi Elazığ İli kalan 61 kişinin ise ilk tercihini Elazığ ilinden Milletvekili olmak üzere kullanmış oldu. 72 aday adayımızın içerisinde toplam 11 Kadın Aday Adayımız, 4 Genç Aday Adayımız olduğu belirlendi. Bu süreçte genel merkezimizde yapılan müracaat sayısı 31 olup, Elazığ İl Başkanlığımızdan yapılan Milletvekilliği aday adaylığı müracaat sayısı ise 41 oldu. 2018 Milletvekilliği aday adaylığı müracaatlarında Elâzığ’da toplam 75 adet adaylık müracaatı almıştık. Şimdi bizim bu yılki onaylanan evraklarında eksik olmayan sayı belirttiğim gibi 72’ydi ama bunların içinde 4 tanede evraklarında eksiklik olan kendilerinin uyarılmasına rağmen eksiklikler giderilmediği için adaylığı kabul edilmeyen adaylarımız oldu. Bu müracaat sayılarında ilave ettiğimiz zaman 2018 yılında toplam 75 olan Milletvekili Aday Adayı sayımızı da aslında 1 artıyla geçmiş olarak gayri resmi rakam ya da ön müracaat rakamı olarak 76, netice onay rakamı olarak da 72’yle kapatmış olduk. Bu süreçte partimizden müracaat eden bütün Aday Adaylarına partimiz adına teşekkür ediyoruz. Onlar bu destekleriyle bizim tabanımıza çok büyük bir güç veriyorlar.” Dedi.

TEMAYÜL ÇALIŞMALARININ SONUÇLARINI HİÇBİR TEŞKİLAT ÜYESİ GÖRMÜYOR

Cumartesi günü Temayül çalışması gerçekleştireceklerini belirten SKM Başkanı Tekmen, “25 Mart Cumartesi günü Milletvekili Aday Adaylarımızın teşkilatlar içindeki karşılıklarının ölçülmesi amacıyla bir Temayül yoklaması olacak. Bu yapılacak çalışmamız Cumartesi günü saat 10.00-16.00 arası olacak. Bu yıl yapılacak temayülümüz elektronik ortamda yapılacağı için artık bunu e-temayül çalışması olarak adlandırıyoruz. Temayülümüz Yakup Kılıç Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilecek olup, takip etmek isteyen vatandaşlarımız içinde kapalı spor salonumuzun tribünleri kendilerine tahsis edilmiş olacak.

Bildiğiniz gibi temayül yoklaması Milletvekili Adayının tespitinde göz önünde tutulan tek kriter değildir zaman zaman temayül yoklamalarında çok üst sıralarda çıkmasına rağmen listede olmadığı şeklinde iddia edilen, konuşulan isimler oluyor. Bunlardan biz partimizin kurumsal yapısı olarak rahatsızlık duyuyoruz. Şunu samimiyetle söylemek istiyorum yapılacak temayül çalışmasının sonucunu sayın cumhurbaşkanımız ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız haricinde herhangi bir teşkilat mensubu görmüyor. Bunun içinde bu neticesiyle ilgili yapılacak yorumlara kimsenin itibar etmemesini temenni ediyoruz.” Dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milletvekili Aday Adaylığı İçin Toplam 72 Kişi Müracaat Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin