Milletvekili Erol: Afet İşleri Bakanlığı Kurulsun

featured

İrfan ARSLAN

Son zamanlarda artan doğal afetlerle ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Gürsel Erol  afet işleri bakanlığının kurulmasını talep etti.

Türkiye’de meydana gelen doğal afetlerle ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Erol: “Son zamanlarda ülkemizin değişik bölgelerinde gün geçmiyor ki doğal afetlerden kaynaklı can ve mal kaybı haberleri almayalım. Yaşanan doğal afetlerin yarattığı hasarlar şehirlerin yanlış planlanması, doğanın insanlığa sunduğu kaynakların ranta çevrilmesi, HES’ler, barajlar, otoyollar, dolgu alanları, taş ocakları gibi doğanın yaşamına yapılan müdahaleler bugün karşı karşıya olduğumuz durumun sebebidir. Yöre halkının görüşü ve tarafsız ve bilimsel ÇED Raporlarına dayanmayan, rant uğruna hemen hemen her dereye yapılan HES’ler sonucu oluşan doğa tahribatı maalesef her geçen gün kendini göstermektedir. Arazi rantı için eski aktif dere yataklarının yerleşime açılması da can ve mal kaybını arttıran başlıca unsurlardan biridir” dedi.

Erol : Ülkenin çok acil iki değişikliğe ihtiyacı vardır

CHP Milletvekili Erol, “Plansız, bağımsız kuruluşların görüşünden uzak, yöre halkının karar alma sürecine dahil edilmediği beton ekonomisine dayanan projeler, yerleşim alanlarının ranta dayalı imar revizyonları ile düzenlenmesi sonucu insan yoğunluğunun artırılması böylesi doğal afetlerin bundan sonra da yaşanacağını göstermektedir. Doğa katliamlarının devam etmesi önümüzdeki yıllarda da doğal afet kaynaklı can ve mal kayıpları yaşanmasına neden olacaktır. Bu nedenle, ülkenin çok acilen 2 değişikliğe ihtiyacı vardır. Bunlardan biri yeni bir afet yasasının çıkarılması ve bununla beraber Afet İşleri Bakanlığı’nın kurulmasıdır” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milletvekili Erol: Afet İşleri Bakanlığı Kurulsun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin