Mimarlar Odası Elazığ Şubesi de Ek Gösterge İstiyor

featured

İrfan ARSLAN

Memur Sendikaları ile Hükümet arasında imzalanan Toplu Sözleşmede yer alan 3600 Ek Gösterge görüşmelerine başlanacağı açıklaması Mimarlar Odası  elazığ Şubesince  Mimar ve Mühendislerin de ek göstergelerinin 4800’e yülkeltilmesi teklifini getirdi.

Mimarlar Odası elazığ Şubesince yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“ Memur sendikaları ile kamu işveren arasında müzakere edilen 2022-2023 yılları memur maaş artış oranları ve iyileştirmesi olumlu ve sevindirici bir anlaşma ile sonuçlandığı görülmektedir.

Bu görüşmeler sırasında memur sendikalarının haklı ve yerinde olan 3600 ek gösterge talebine kamu işveren tarafından olumlu karşılanmıştır. Bu durum kamu çalışanları açısından gayet sevindirici ve olumlu bir gelişmedir.

Bazı iş kollarında çalışan memurların ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması nasıl ki haklı ve yerinde bir talep ise aynı şekilde mimar ve mühendis kadrosunda çalışan memurlarında 4800 ek göstergeye yükseltilmesi aynı şekilde haklı ve yerinde bir talep olarak değerlendirilmelidir. 3600 ek göstergede çalışan teknik personelin (mimar, mühendis vb.) 4800 ek göstergeye yükseltilmesi kamu işverenin çalışanlarına adil ve eşit yaklaşımlı iyileştirme yapması anlamını taşıyacaktır.

Zaten az sayıda olan kamu çalışanı teknik personelin ek göstergesinin 4800’e yükseltilmesi bütçeye artı bir yük getirmeyeceği aşikardır. Dolayısıyla adil ve eşit paylaşımcılık olarak bu haklı talebimizin müzakerelerde dikkate alınarak karşılanması gerektiğini başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza ve Memur sendikalarının dikkatine sunup bu süreçte memur sendikaları ile yapılacak müzakerelerde ele alınmasını isteriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mimarlar Odası Elazığ Şubesi de Ek Gösterge İstiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin