İrfan ARSLAN
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü M.Sıtkı Erman, 7326 Sayılı Kanunla yapılandırma kapsamına alınan alacakların yapılandırması için başvuruda son 8 güne girildiğini belirterek “ Bu yasanın getirdiği imkânlardan faydalanmak için kapsam dâhilinde olan alacakların yapılandırılması işverenlerimiz ve sigortalılarımıza önemli kazanımlar sağlayacaktır.” dedi
SGK İl Müdürü M. Sıtkı Erman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“ Sosyal Güvenlik Kurumunun 7326 Sayılı Kanunla Yapılandırma Kapsamına Alınan Alacakların Son Başvuru Tarihinin Dolmasına 8 Gün Kaldı.
Bu kârlı yapılandırmayı kaçırmayınız. 31Ağustos 23.59 tarihine kadar başvurmanız halinde son yılların en cazibeli yapılandırmasından faydalanabilirsiniz.
7326 Sayılı kanunla Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçların yapılandırılması imkânı sağlanmıştır. 2021/Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olan;
Sigorta Primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, İşsizlik sigortası primleri, İdari para cezaları, İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, 4/b (BAĞ-KUR) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar, Yapılandırma kapsamındadır.
Yapılandırma kapsamında; anapara borçlarınız için gecikme cezası ve gecikme zammı ile faiz uygulanmayacak, bunların yerine borçlarınız Yİ-ÜFE (Yurt içi üretici fiyatları endeksi) ile güncellenecektir.
Güncellenmiş borcunuzu ilk taksit ödemesi süresi sonu 31.10.2021 tarihine kadar peşin ödemeniz halinde Yİ-ÜFE tutarının %90’ı, iki taksitle 30.03.2021 tarihine kadar ödemeniz halinde ise Yİ-ÜFE tutarının %50’si silinecektir.
İdari para cezalarında ise; anapara borcunun %50’si silinecek, kalanı Yİ-ÜFE ile güncellenecektir.
Yapılandırılan borçlarınızı ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 veya 18 taksitte de ödeyebilirsiniz.
Başvurularınızı e-Sigorta / e-devlet kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapabileceğinizi, yapılandırmaya başvurulmaması halinde yasal takip süresi ile karşılaşacağınızı hatırlatmak isteriz. “