Nedir bu yaş takıntın?

featured

Elazığ’da yayınlanan gazetelerin ilimize sağladığı katkı ve yararlar bir yana bırakılıp yaş takıntısına girenlerin bu takıntıda ki maksadı ne ola ki?

İlimizde günlük yayın yapan Günışığı Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca tarafından kaleme alınan ‘TARİHİ YANILTMA VEYA TARİHİ YANILGI’ adlı köşe yazısını biz de hayretle okuduk.

Konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar olabilir. Geçmişte Elazığ’da 12 günlük yayın yapan gazete mevcuttu. 2014 yılında, günlük olarak yayın yapan 12 gazetenin sayısının fazla olmasından dolayı gazetelerin birleşmesi süreci başlatılmış olup 2015 yılında da tamamlanmıştı. Yaş takıntısına saplananlar da bu süreci çok iyi hatırlayacaklardır ki süreç içerisinde gazetelere gelecek ağır şartların ardından ilimizdeki 12 gazete birleşerek 4’e düştü.

Bu süreçte 3 gazete de Yeniçağ Gazetesi adı altında birleşti, birleşmeden 1 ay sonra gazete sahibi Basın İlan Kurumuna gazetenin ismini ‘Haberkent Gazetesi’ olarak değiştirme talebinde bulundu. Yasal olarak herhangi bir problem olmayan bu talep BİK tarafından kabul görüldü. Aynı zamanda kanunen çatısı altında birleşilen gazetenin künyesi geçerli olur ve dolayısı ile Basın İlan Kurumu nezdinde HABERKENT gazetesi 28 yaşındadır. Ve bunun haklı gurununu yaşıyoruz… Birileri gölge düşürmeye çalışsa da…

Süreç içerisinde isim değişikliğiyle ilgili yasal veya hukuksal bir problem söz konusu olmadı. Hatta Nafiz Koca gibilerine bu konu üzerinden ekmek çıkacağı şekilde hiçbir problem olmadı. Ayrıca,  isim değiştiren bir gazetenin yaşı bir insan için niye bu kadar önemli olsun ki?  Önemli olan kamuoyunu aydınlatmak amacıyla yapılan yayınlar, uygulanan yayın politikası değil mi? Yapılan sadece isim değişikliğiydi, zaten yaşı değiştirmek söz konusu olamazdı.

İletişim öğrencisi zekidir sen ona takılma…

Nafiz Koca, anlamakta zorluk çektiğimiz köşesinde, “Düşünün Fırat Üniversitesinin İletişim Fakültesinde okuyan bir öğrencinin tez konusu Elazığ basın tarihi olsa ve bu öğrenci belgeleriyle Elazığ’da çıkmış veya çıkmakta olan gazeteleri araştırıp ilk sayılarını tezine koymaya çalışsa ne olur” demiş.

Bu konuda Elazığ’ın sayısız problemi varken dert yandığı konuya da açıklık getirmeyi borç biliriz. Elazığ Basın Tarihi’ni araştıracak olan bir iletişim fakültesi öğrencisi bir kere zeki olur. Önce araştırır, sonra önüne çıkanı düşünür. Yani senin yapamadığını yapar.

Yapılacak olan Elazığ Basın Tarihi konulu tez çalışmasında öne çıkan gazetelerin ilk sayılarını tezine eklerken bu gazetenin yaşadığı süreç, açıklanır aktarılır. Kaldı ki bu konuyla ilgili; gazete sayılarının düşürülmesi, isim değişikliği, künye, Yeniçağ’dan, Haberkent’e geçiş gibi bilgiler en açıklayıcı şekliyle Basın İlan Kurumu’nda mevcuttur. Araştırma yapan öğrenci elbette Basın İlan Kurumu’nu esas alarak tez çalışmasını yapabilecektir.

Nafiz Koca’nın kendine bu alanda bir şey bulmuş edası da anlamakta zorluk çektiğimiz bir diğer konu. Ayrıca Nafiz Koca’nın, ilimizin Maden ile ilgili süreç yaşanırken, bu alanda ilimizin ve insanlarımızın menfaatlerini bir kenara bırakıp, ilin en büyük problemi Haberkent Gazetesi’nin yaşıymış gibi bir havaya bürünmesini manidar bulduğumuzu bilmesini istiyoruz.

Kaldıki yıllardır Gazetemizin kuruluş yıl dönümünü kutlayanlar arasında Günışığı Gazetesi de  bulunuyor. Geçtiğimiz yıl da gazetenin 27. Yaşına bastığını bültenlerde gördüğü halde ‘şoke olmayan’ Nafiz Koca’nın yıllara karşılık “TARİHİ YANILTMA VEYA TARİHİ YANILGI’nın” (!) farkına yeni varmasını pek anlamlı bulmuyoruz.

Burada yaptığı açıklama ile kamuoyunda bir demagoji yaratmanın dışında kimsenin tarihi yanıltma veya tarihi yanılgı içinde olmadığının da bilinmesini istiyoruz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nedir bu yaş takıntın?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin