Öğrencilerimiz Eğitim Ve Öğretime Devam Etsin

featured

Yaren KAYA

Okulların açılması konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını ve okulların açılmasının öğrencilerin deprem travmasını daha kolay atlatmalarına sebep olacağını belirten Eğitim Bir Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi; “Okulların açılması elbette ilimizdeki öğrencilerin bu deprem travmasını atlatması ve sosyal hayatın devam etmesi açısından önemli. Afet bölgesi ilan edilmesi esnafımızın, insanımızın faydalanacağı ve binası hasar görenlerin bundan sonraki süreçte kolaylık sağlanması açından çok önemli, bu karar bizi sevindirdi. İlimizde şu an okulların açılması konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu anlamda zaten bakanlık illeri üç kategoriye ayırdı. Maraş, Hatay, Adıyaman, Malatya illerinde 27 Marta kadar ertelendi fakat 27 Marttan sonrada oradaki illeri geziyoruz, eğitimci arkadaşlarla da görüşüyoruz bu bölgelerde bu dönem sonuna kadar eğitim ve öğretim mümkün görünmüyor, başka çözümler aranacak. Şanlıurfa, Kilis, Elazığ vs. illerde de 1 Martta eğitim başlayacak bir mahsur, engel yok.” dedi.

“OKULLAR DİĞER BİNALARA GÖRE DAHA GÜVENLİ”

Okulların diğer binalardan daha güvenli olduğunu velilerin ve öğrencilerin bu durumu göz önünde tutarak eğitim ve öğretime devam etmeleri gerektiğini belirten Bahşi; “Hasarsız olan okulların diğer binalara göre daha güveli olduğunu biliyoruz. Çünkü afet anında depremzedelerin, afetzedelerin afetten sonra hemen genelde okul binalarına sığındığını biliyoruz. Zaten okul binalarımızın çoğu yeni yapıldı, binalarımızın sağlam olduğu eğitim ve öğretim açısından herhangi bir sakınca olmadığı tespit edildi. Bizim ilimizde de eğitim ve öğretim devam ediyor ancak şöyle bir sorun yaşıyoruz. Keşke bizim ilimizde de 1 Mart itibariyle eğitim ve öğretim başlayacak ve devam zorunluluğu olacak denseydi. Çünkü 20 Şubat itibariyle okullar açıldı ama bir sonraki valilik ve sayın bakanımızın açıklamasıyla dönem zorunluluğu olmayacak açıklaması maalesef okullarımızda öğrencilerimizin olmamasına neden oluyor. Bu açıdan şu an sıkıntı yaşıyoruz daha Mart ayına girmedik, döneme hiç başlayamadık dolayısıyla biz velilerimizden öğrencilerimizi okula göndermelerini, öğrencilerimizden de okula gitmelerini istirham ediyoruz. Çünkü 23 Marttan itibaren Ramazan başlıyor 23 Nisana kadar zaten 23 Nisandan sonraki hafta Nisan ayı bitiyor. Eğitim ve öğretim açısından bir Mayıs ayı kalıyor, toplam iş günü olarak 30-40 iş günü kaldı bizim ikinci dönemin müfredatını yetiştirmemiz zor olacak o yüzden öğrencilerimizin çekinmeden devam zorunluluğu yok diye okula gitmekten vazgeçmemeleri mutlaka okullarına gitmeleri gerekiyor.” dedi.

ÜÇ OKULUMUZ DIŞINDAKİ OKULLARDA EĞİTİM VE ÖĞRETİM NORMAL ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Depremden sonra okulların son durumundan bahseden Eğitim Bir Sen İl Başkanı Bahşi; “Şu an Elazığ’da daha önce zaten programa alınan ve bu depremde hasar gören ilkokul olarak Atatürk İlkokul var, Atatürk İlkokulu’da çok yakınında olan Limak Ortaokulu binasına taşındı sabah devresinde Limak Ortaokulu eğitim görüyor öğlenden sonra ise Atatürk İlkokulu eğitim görüyor. İki lisemizde güçlendirme çalışmaları için uygun olan liselere taşındı. Bunların dışındaki diğer okullarımızda da sağlam olduğuna dair belgeler alındı öğrencilerimiz normal kendi binalarında eğitim ve öğretime devam edecekler.” dedi.

DEPREMZEDELERE OKULLARDA GEREKEN PSİKOSOSYAL EĞİTİM SAĞLANDI

Depremzedelerin nakil durumunda gereken hassasiyetin gösterildiğini ve öğrencilere psikososyal destek sağlandığını belirten Eğitim Bir Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi; “İlimize gelen depremzedelerin yoğunlaştığı okullar var. Bu okulları biliyoruz nakil gelme konusunda İl Milli eğitim müdürümüz, okul müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz gereken hassasiyeti gösterdi. Hiçbir öğrenci geri çevrilmedi, adres ve puan durumuna göre yerleştirildiler. Tespit ettiğimiz bu öğrencilerimize kırtasiye ve diğer konularda bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu okullarımızda zaten okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz gereken desteği sağlıyor. Geçen hafta ilkokullar ve ortaokullarda bu anlamda psikososyal eğitimi adaptasyon konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Bundan sonraki süreçte de birkaç derste bu şekilde faaliyetler devam edecek, öğrencilerin bu tramvayı atlatmaları, deprem etkisinden kurtulmaları için bu çalışmalar bütün okullarda yapılacak.” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrencilerimiz Eğitim Ve Öğretime Devam Etsin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin