Milli eğitim bakanlığı tarafından, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve uzmanlık alanlarına katkı sağlamak amacıyla açılan öğretmen akademilerinin Elâzığ’daki eğitimleri sürüyor. Bu kapsamda öğretmenlere yönelik Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Yıldırım tarafından “Şiir Okuma ve Ezberleme Teknikleri” konulu bir eğitim verildi.
Mustafa Yıldırım, şiirin insan yaşamındaki rolüne dikkat çekerek, şiir ezberleme yöntemleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak: “hepimiz edebiyat öğretmenleri aşina zaten, okuduğumuz metin ve şiirlerde muhakkak bir şiirin parçasını bütününü oluşturan yapıda hoşumuza giden inci taneleri vardır ama diğerleri daha değerlidir. En sevilen mısralar vardır önce onları söylüyoruz yani parçadan bütüne gitme hikayesi.” Dedi.
Öte yandan bir başka Öğretmen Akademisi eğitimi Bakır Rölyef Sanatçısı Harun Taşdemir ve Magnet Üreticisi Öğretim Görevlisi Yaşar Sabri Şanlı tarafından verildi.
Taşdemir, atölyesinde öğretmenlere bakır rölyef sanatının inceliklerini ve dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.
Şehir ve Kültür Öğretmen Akademisi İl Koordinatörü Ziya Polattaş, Elazığ’ın alanında usta isimlerinin atölyelerini ziyaret etmenin ve eğitim almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek: “bakanlığımızın bazı illerde pilot uygulama olarak başlattığı Şehir ve Kültür Öğretmen Akademilerinin üyeleriyle bugün bakır rölyefte ülkemizce tanınan büyük usta Harun Taşdemir’in atölyesindeyiz. İlimizde sanata dair bilinirliği yüksek olan mekanları tanımaya orada yapılan eserleri görmeye ve bunu kendi çevremize anlatmaya çalışacağız.” Dedi.
Bakır Rölyef Sanatçısı Harun Taşdemir, 53 yıldır rölyef çalıştığını ifade ederek, vatandaşların misafirleri ile birlikte atölyesini ziyaret etmelerinden mutluluk duyacağını belirterek: “arkadaşlarımız hemşehrilerimzi gelen misafirlerini hiç çekinmeden atölyemize getirip gezdirebilirler burada çok şey öğrenip görecekler. 53 senedir rölyef çalışmaktayım.” Dedi.
Öğretim Görevlisi Yaşar Sabri Şanlı da atölyesinde Şehir ve Kültür Öğretmen Akademisi üyelerini misafir ederek magnet üretim süreci ve sulu boya teknikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.