OKUL EKSİĞİMİZ KALMAMALI

Elazığ Eğitim alanında 2020 yılı öncesi yaptığı planlama ile hedeflerini belirleyerek bu hedeflere ulaşmak adına planlamasını yapmıştı. Yapılan planlama kapsamında yapılacak çalışmalar ile eğitim alanındaki tüm eksiklikleri giderip Tam Gün Eğitime geçilmesi amaçlanmıştı. Ancak 2016 yılında başlanan bu çalışmalarda 2023 yılında hedefe ulaşılmasının önüne çok önemli iki engel çıktı. Bunlardan birincisi 2020 yılının başında ve sonunda yaşadığımız Deprem ikincisi ile tüm dünyanın etkilendiği Pandemi süreciydi.

Depremin ilimizde binalara verdiği zarar kapsamında okullarımızda büyük bir darbe aldı. Ağır hasarlı olmalarından dolayı yıkılan okullarımızın yerine yeni okullarımız yapıldı. Devletimizin imkanları ile yapılan okulların yanında Hayırsever vatandaşlarımızın katkıları, işadamları ve Belediyelerin katkıları ile okullarımızın yerine yeni ve teknolojik donanımlı okullar yapıldı. İlimizi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Öner’de ilimizin ihtiyaçlarını İl Değerlendirme Toplantısında ele aldıklarını , İl Değerlendirme Toplantısında Elazığ’a 10 yeni ilkokul yapımı, 6 orta okul 9 lise yapımının karara bağlandığını açıklamıştı. Bu okullarımız merkezde yapılacağı gibi ilçelerimizi de kapsıyor.

Yeni okulların yanında depremde hasar gören ve güçlendirilmesi gereken okullarında bu konuda ki çalışmalarının yaz tatili döneminde gerekli çalışmaların yapılarak tamamlanması ve yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete açılması sağlanmalı.

Elazığ’ın eğitim sektöründeki durumunu net olarak görmek ve gelecek ile iilgili yeni hedeflerini belirlemek adına Eğitim Kurultayı yapılması ilimizin geleceği adına büyük önem taşıyor. 2016 yılında dönemin Valisi Murat Zorluoğlu tarafından belirlenen ve 2023 yılında geçilmesi planlanan Tam Gün Eğitim hedefimiz yara aldı. Vali Dr. Ömer Toraman önderliğinde ilimizde yapılacak bir Eğitim Kurultayı ilimizin bu alandaki hedeflerini belirleme, ihtiyaçlarını giderme, bunların yanında yeni kazanımlar elde etmesi adına bir ihtiyaçtır. İnanıyorum ki bu konuda gerekli çalışmalar yapılır ve Eğitim alanında ki hem eksikliklerimizin giderilmesi hem de yeni hedefler belirlenerek bunlara ulaşılması adına neler yapılması planlanır. Çünkü eğitime ne kadar yatırım yaparsak geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızın daha iyi şartlarda yarınlara hazırlanmalarını sağlamış olacağız.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Öner, ilimize yaptığı ziyarette bize açık çek verdi. Biz de bu çeki doğru planlama ve hedef belirleyerek kullanalım. Böylesine güzel bir imkanı bir daha yakalamamız mümkün olmayabilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OKUL EKSİĞİMİZ KALMAMALI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin