Önlemler Hastalığı Engelleyecektir

featured

İrfan ARSLAN

Elazığ’da son dönemde bulaşıcı hastalıklar konusunda bir salgının söz konusu olduğunu belirten Sağlık İl Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat; “Çok yüksek olmasada ilimizde mevsimsel bulaşıcı hastalıklarda bir artış söz konusu. Vatandaşlarımızın bu konuda gerekli önlemleri almaları salgının yayılmasını önleyecektir” dedi.

“MEVSİMSEL BULAŞICI HASTALIKLARDA BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU”

Sağlık İl Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, ilimizde salgın durumu hakkında açıklamada bulunurken, “Şu anda biraz yüksek vaka görülüyor. Gribal enfeksiyon olarak salgın söz konusu. İnflanza, rsv, Rino virüs, covid görülüyor. Bu durum mevsime özel bir durum. Yaygın ve tehlikeli bir durum söz konusu değil. Bu salgından korunmak adına tüm vatandaşlarımızın gerekli önlemlerini almaları gerektiğini belirtmek isterim. Ocak ve şubat aylarında zirve yapan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemler alınmalıdır. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, sigara içmemek, hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde mümkünse sokağa çıkmamak, en önemlisi grip olan insanlardan uzak durmak alınacak önlemler arasındadır. Grip hastalığına influenza adı verilen bir virüs yol açmaktadır. Erken dönemde grip ile soğuk algınlığını ayırt etmek zor olabilmektedir. Genellikle influenza virüsüne maruziyetten 2 gün sonra; yüksek ateş, burun akıntısı, öksürük, boğaz, kas ve baş ağrısı, gözlerde yanma, sulanma, kızarıklık gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda bu belirtilere kusma, ishal, karın ağrısı da eşlik edebilmektedir. Nefesin hızlanması, göğüs ağrısı, dengesizlik, şuur bulanıklığı, aşırı kusma, morarma, yüksek ateş ve döküntüler, sıvı alımında yetersizlik gibi durumlarda zaman kaybetmeden bir doktora başvurulmalıdır.”

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Sağlık İl Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, ilimiz merkez ile ilçelerinde yapımı planlanan yeni yatırımların bulunduğunu belirterek; “Arıcak ilçemizde ki Devlet Hastanesi bünyesinde Hemodiyaliz merkezimizi hizmete açtık. Böylece daha önce taşımalı sistem ile İl Merkezi’nde diyalize giren hastalarımıza yerinde hizmet verilecek.1 Uzman Doktor, 1 Pratisyen Hekim, 2 Hemşire ve 1 Diyaliz Teknikeri ile hizmete sunulan ünite, yataklı servis olarak düzenlenmiştir. Bu bölgede ki hastalarımız artık diyalize bu hastanemizde girecekler. Bölgemize hayırlı olsun.

2023 yılı içinde bu yatırımlarımız devam edecek. Bunlardan biri olan Keban Devlet Hastanesinin ihalesi yapıldı sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapılarak yapımına başlandı.25 yataklı bu hastanemizin tamamlanması ile birlikte Keban ilçemiz de önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak.

Bunların yanında yapılmasını planladığımız sağlık tesisleri yatırımları hakkında önümüzdeki süreç içinde başlayacak olan projelerimizi halkımızla paylaşacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Önlemler Hastalığı Engelleyecektir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin