PARAVANLA KAHRAMANLIK OLMAZ

Elazığ olarak yıllardır her seçimde Ak Partiye ülkemiz ortalamasının çok üzerinde oy verdik. Şahsen ben bu oylara karşılık bir bakanımız niye olmadı diye kendimi çok paraladım ama Elazığ olarak asla kesin kes şehrimize şu verilmeli, bu verilmeli demedik.

Biz bunu demedik de zaman içerisinde şehrimizin bürokratları, kurum müdürleri dışarıdan atansın diye de bir talebimiz olmadı ama ne hikmetse son dönemlerde şehrimize atanan tüm bürokratların ortak özelliği kimliklerindeki doğum yeri kısmında Elazığ yazmayışı.

Siyasi ekabir tayfamızla, milletvekillerimizin ve basınımızın umrunda olmayan bu durum biz vatandaşlar açısından bir zuldür.

Halbuki siyasilerimizden destek görmeyen bir çok hemşehrimiz başka şehirlerde başka kurumlarda  bürokrat olarak çalışmakta. Başarılarından dolayı da Elazığımızdan ve kendilerinden övgüyle bahsedilmekte.

Hoş bizler de siyasilerimizin çapsız adımlarına, vurdum duymazlığına ve reflekssizliğine şahit olduktan sonra şehrimize bakanlık verilmemesine hep bir ağızdan razı olmuştuk. Sadece bürokratlarımızın ortak noktası olarak kimliklerinde Elazığ yazmamasını zul olarak kabul ediyorduk.  Geçtiğimiz hafta içi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yaşanan atama skandalı Bakansızlığımızı da, bürokratsızlığımızı da geride bırakıp şehrimizi tenzili rütbede en alt sınıfa indirgediği için bu olayla şoke olduk.

Aslında şoke olduk dediğime bakmayın zaten basın olarak çok büyük ağırlıkla şehirdeki tüm olumsuzlukları hasır altı ettiğimiz için halkımızın bunlardan haberi olduğunda iş işten geçmiş oluyor ve halk kaderine razı kalıyor.

Bu koca şehrin sıradan bir bürokratik atamaya paravan olarak kullanılmasını sindiremiyoruz. Bu zulün zulü olduğu için daha bir ağırımıza gidiyor.

Beş vekilinden dördü iktidar partisinden olan bir şehrin düştüğü bu içler acısı durum şehrimizin aslında kimsesiz olduğu durumudur.  Herkes bilmeli ki ne Elazığ, ne de başka bir şehir paravan olmayı hak etmiyor daha doğrusu şehircilikte paravanlık tutmuyor.

Hali hazırda Bingölde görevli olan Faruk Polat’ın Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atamasını yaptırıp ataması onaylandıktan sonra işe geldiği ilk görev gününde Bingöle görevlendirmeyle geçişi şehrimize haksızlık, bürokratik olarak da ciddi ciddi ahlaksızlıktır.

Bu zatın arkasında bir bakan da olsa, başka birileri de olsa umrumda değil, muhtemelen asaleten kadroya kavuşmak için şehrimizi basamak olarak kullanmıştır.

Düşünün bir Elazığ sıradan bir adama peşkeş çekilmiş, basamak edilmiştir. Toplumun en değerli çekirdeği aileye bakış açımızı söylemiyorum bile.

Elazığımızın milletvekilleri bu olaya duyarsız kalmışlar. Kim bilir belki de bu iş olsun diye katkıda bulunmuşlardır.

Elazığ paravan bir şehir değil. Kurumlarımız da birilerinin görev yapmadan kadro yükseltme basamağı olmamalı. İkisinden daha önemlisi ülkem ehil ve samimi olmayan kişileri bürokrat olarak görevlendirmemeli.

Bu ayıp bize yeter, bu ayıp şehrimizin boynunu büker diye düşünüyordum. Birden aklıma belki de bizim yanlış olabileceğimiz geldi. Vekillerimiz ve siyasilerimiz bu konuda bizden daha öngörü sahini olabilirler. Onlara sormalıyız gerçekten böylesi daha iyiyse Cumhurbaşkanımızdan vekillerimizin, başkanlarımızın, bürokratlarımızın hepsinin dışarıdan adaylar üzerinden seçilmesi için talepte bulunmalıyız.

Sn. Cumhurbaşkanım 14 Mayıs seçimlerinde Elazığ’ı pilot il seçip tüm vekil adaylarımızı dışarıdan atamanızı istirham ediyoruz. Bu yöntem başarılı olursa bu şekil bir adımlaTürkiye yüzyılına yapılan işlerin yanı sıra uygulama metodundaki bu değişimle de çığır açarak gireriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PARAVANLA KAHRAMANLIK OLMAZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin