Pembelik ve Tatar Barajlarıyla HES Tesisleri Denetlendi

featured

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü Tarafından, Pembelik ve Tatar Barajlarıyla HES Tesisleri Denetlendi

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın Karakoçan ve Kovancılar ilçesinde bulunan baraj ve HES tesisleri denetimlerine devam ediyor.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Perisuyu Çayı üzerinde bulunan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali denetimi, DSİ Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Doğa Koruma Millî Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatları tarafından yapıldı.

Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Türkiye’nin 119., Elazığ’ın ise 4. büyük hidroelektrik enerji santrali olma özelliğiyle dikkat çekerken, 92 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi bütün elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor.

Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Tatarköy mevkiinde, Perisuyu Çayı üzerindeki bir diğer baraj, Tatar Barajı ve Hidroelektrik Santralinin de DSİ 9. Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü, Elazığ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyet tarafından denetlendi.

Tatar Barajı ve HES, Türkiye’nin 116., Elazığ’ın ise 3. büyük enerji santrali konumunda.

Tatar Barajı ve HES, 84 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilirken,  102 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını da karşılayabilecek enerji üretiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pembelik ve Tatar Barajlarıyla HES Tesisleri Denetlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin