Pirinçci: Bilgisayar Ortamında Hizmet Veriyoruz

featured

Kader Ay- Rojbin Şeker

Elazığ’da 1954 yılında Nurettin Ardıçoğlu tarafından kurulan İl Halk Kütüphanesi, 2021 yılının ilk altı ayında 163 bin okuruna hizmet verdi. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci, son iki yılda Elazığ olarak yaşadıkları deprem ve ardından pandemi sürecine karşılık kütüphane olarak hizmetlerini vermeye devam ettiklerini, Kütüphanenin teknolojik yenilikler ile donatıldığını  ve okurlarına bilgisayar ortamında hizmet sunduklarını belirtti.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci,  Kütüphanelerinin Çocuk bölümü, Yetişkin bölümü,  Engelli bölümü, Kütüphane bölümü, ödünç kitap bölümü, Bilgisayar bölümü olmak üzere toplamda 6 bölüm de hizmet verdiğini belirterek “ Bu alanlarda görme engelliler için sesli kitap hizmeti verilmektedir. Çocuk bölümünde 2 bilgisayar ve, yetişkinler bölümünde 6 bilgisayar ile ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.” dedi

 Bilgisayar Ortamına Aktarıldı

İl Halk Kütüphanesinde bulunan 72 bin kitabın bulunduğunu belirten Ahmet Pirinçci; “Kütüphanemizde ki tüm eserler bilgisayar ortamına aktırılarak buraya gelen vatandaşımıza kısa sürede istifadesine sunulmaktadır. Bunda amaç gelen vatandaşımızın en kısas sürede aradığını bulması ve çalışma başlamasını sağlamak. Bu yıl yılın ilk altı ayında Kütüphanemize 163.231 ziyaretçi geldi. Bu rakam yılsonuna kadar 300 bine ulaşacaktır. Tabiki kütüphane ortamını da son derece sessizlik ve huzur veren bir ortamda vatandaşlarımızın çalışmasını sağlıyoruz. Kütüphanemize her yaş grubunda vatandaşımız gelmekte ve burada ki eserlerden faydalanmaktadır.  Üniversiteye hazırlık yapan da LGS’ye girende, ödev hazırlayan da araştırma yapan da kütüphanemizden faydalanıyor.”

Çocuklara Okumayı Sevdiriyoruz

Elazığ il Halk Kütüphanesi olarak özellikle çocukların okumayı sevmesi için farklı etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını belirten Ahmet Pirinçci; “Bilindiği gibi çağımız bilgisayar çağı. Bilgiye ulaşmak son derece kolay. Ancak biz özellikle çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmasına yönelik olarak farklı etkinlikler, oyunlar düzenleyerek onları hem kütüphane alışkanlığını kazanmasına hem de okumaya yönlendirerek okuma alışkanlığı kazanmalarına çaba gösteriyoruz. Örneğin buraya gelen çocuklarımıza İp Baskısı gibi farklı bir etkinlik düzenleyip hem bu alanda gelişme göstermesini sağlıyor hem de onların burada eğlenmesini ve kütüphaneyi sevmesini sağlıyoruz. Bunun yanında her yıl ilimizde Kütüphanemizden faydalananlar arasında, okumayı da teşvik etmek amacıyla hediyeler vermekteyiz. Bunu da kütüphanemize gelen ve burada kitap okuyan vatandaşlarımız arasında en çok kitap okuyanı belirleyerek veriyoruz.”

Sesli Kitap Hizmeti veriyoruz

İl Halk Kütüphanesi bünyesinde hizmeti çeşitlendirme noktasında da gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bu kapsamda Sesli Kitap hizmeti verdiklerini belirten İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci “ Toplumumuzda yer alan engelli bireylerimiz de kütüphanemizden hizmet alıyorlar. Bunlardan bir bölümü görme engelli vatandaşlarımız. Bu vatandaşlarımız kütüphanemize geldiklerinde talep ettikleri kitaplar kendilerine sesli kitap olarak sunuluyor ve bu vatandaşlarımız da buradan en iyi şekilde faydalanıyorlar.

Kütüphanemiz bünyesinde talep olması durumunda bazı kitaplardan fotokopi çekilmesi hizmetini de biz karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın bir harcaması söz konusu olmuyor.”

Gezici Kütüphanemiz hizmetine devam ediyor

İl Halk Kütüphanasi bünyesinde yer alan Gezici Kütüphane ile buraya gelme imkânı olmayan vatandaşların kütüphaneyi ayaklarına götürdüklerini belirten Ahmet Pirinçci, “Gezici Kütüphanemiz ile haftanın beş günü merkeze bağlı Yurtbaşı, Akçakiraz, Yazıkonak, Hankendi gibi beldelerimize gidiyor ve burada vatandaşlarımızın kütüphanelerimizden faydalanmalarını sağlıyoruz. Hedefimiz, bize talep olması durumunda ilçelerimize de bu hizmeti götürmek.

Kütüphane olarak sürekli gelişme içindeyiz. Hem çağı yakalama hem da özellikle çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırma yolunda çalışmalarımızı önümüzdeki süreç içinde de devam ettireceğiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pirinçci: Bilgisayar Ortamında Hizmet Veriyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin