Polat: Vatandaş İstesin Biz Evine Gideriz

featured

•             Elazığ’da aşılama oranının yüzde 53.7 olduğunu belirten Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat; “Bu bizim istediğimiz hedef değil. İlimizde Kovid 19 ile mücadele arzu ettiğimiz sonucu alabilmek için vatandaşlarımızın mutlaka aşı olması gerekir”dedi

•             Ülke genelinde ilimizin vaka sayısı artışı gösderen iller arasında yer almasının çeşitli nedenlerinin bulunduğunu belirten Sağlık Müdürü Prof.Dr. Polat; ”Kurban Bayramı, yaz tatili nedeniyle ilimize yurt içinden ve yurt dışından gelenler, düğün ve diğer etkinlikler bu sayısının artmasına neden oldu”

•             Sağlık Müdürü Prof.Dr. Polat; ”Bu etkinlikler yapılmalı ancak vatandaşlarımızın aşısını olması ve Maske Mesafe ve Hijyene uyması durumunda vaka sayısı artışının önüne geçmiş olacaklardır. Burada asıl hedef vatandaşlarımızın mutlaka aşısını yaptırması gerekeyor.”

•             Aşı çalışmaları kapsamında ilde farklı noktalarda aşı standı kurduklarını belirten Sağlık Müdürü Prof.Dr. Polat; ”İlimizde yapılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 233 bin 1. Doz 147 bin 2. Doz olmak üzere toplam 402 bin vatandaşımız aşı olmuş durumda. Ancak biz aşı yapılması açıklanan tüm vatandaşlarımızın aşısını yaptırmasını istiyoruz.” Dedi

•             Aşı ile ilgili olarak vatandaşların çekincelerine değinen Prof.Dr. Polat; “Vatandaşlarımızın farklı değerlendirmeler yapması, aşıdan korkmaları, aşının yan etkileri ve diğer farklı nedenler karşısında şunu belirtmek istiyorum. Kesinlikle aşı yaptırılması bu hastalığa karşı verilen mücadelenen arzulanan neticenin alınmasını sağlama açısından gerekli.Bu bilinç içinde tüm vatandaşlarımızın hem kendilerini hem ailelerini hem de toplumun sağlığını koruma açısından mutlaka aşısını yaptırsınlar.” Dedi

İrfan ARSLAN  

Kovid 19 ile mücadele de en önemli adım olarak belirtilen Aşı konusunda Elazığ’da yapılan çalışmaların belirlenen hedefin uzağında kaldıklarını belirten Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat; “Bunun en önemli nedeni aşı olması gereken vatandaşlarımızın farklı nedenlerden dolayı aşısını yaptırmaması” olduğunu belirtti.

Elazığ’da aşı çalışmalarına başlanmasının ardından geçen süreç içinde oluşturulan aşı merkezlerinde çalışmaların sürdüğünü, bunun yanında vatandaşların aşı merkezlerine gitme imkanı bulamaması nedeniyle kendilerinin vatandaşların ayağına gittiğini belirten  Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat; “Biz ekiplerimizi le köylerimize kadar gidep aşı olmaya gelemeyen vatandaşlarımızın aşısını yapıyoruz. Bunun yanında  ilimiz de Park23, Havalimanı ve eski Valilik binamızın bulunduğu binada Aşı Merkezleri kurduk ve buralarda da vatandaşlarımızın aşısını yapmalarını sağladık.”

402 Bin Doz Aşı Yapıldı

Elazığ’da 1. Ve 2. Doz olarak toplam 402 bin doz aşılama çalışmasının yapıldığını belirten Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat; “İlimizde aşılama çalışmalarına başlanılmasının ardından aşı olması açıklanan yaş grupları kapsamında 1. Doz 233 bin 2. Doz 147 bin olmak üzere toplam 402 bin doz aşı yapılmış durumda. Bu tablo beklediğimiz hedefin altında. Şu anda baktığımız da ilimizde aşılanma oranı yüzde 53,7. Bu oran beklentimizin altında. Doğu illerine baktığımız da ilimizde oran çok iyi ancak bu bizim beklentimizin altında kalmış durumda. Biz bu oranı daha yukarıya çekmek için çalışmalarımızı sürekli olarak sürdürüyoruz. Burada en önemli öğe Vatandaşlarımızın aşı’ya karşı duyarlılığını artırması. Vatandaşlarımızın birtakım yanlış düşüncesi var. Bilimin bu hastalık ile mücadelesinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilk madde aşı. Aşı hastalığa karşı son derece koruyucu oluyor. Aşı olan vatandaşlarımız hastalığa yakalanması durumunda bile hastalığı son derece hafif olarak atlatıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın aşıya karşı duyarlı olması ve bu konuda mutlaka aşısını yaptırması gerekiyor.”

Vatandaş Talep Etsin Evine Gideriz

Aşı konusunda Sağlık Müdürlüğü olarak tüm birimleri ile vatandaşın yanında olduklarını belirten Prof.Dr. Cahit Polat; “Bize ulaşacak olan tüm vatandaşlarımızın talabi olması durumunda evlerine kadar giderek aşılarını yaparız. Köylerimizde yaşlı vatandaşlarımızın aşı merkezlerine gelememesi durumunda bize bilgi vermeleri durumunda yine aşılarını yapmayı gideriz.

İlimizde vaka sayısının artış göstermesi yaşadığımız Kurban Bayramı nedeniyle yapılan geziler veya bayramın gereğini yerine getirme faaliyetleri, yaz tatili nedeniyle ilimize yurt içinden ve yurt dışından gelen hemşehrilerimiz, yapılan düğün, nişan ve diğer etkinlikler bu sayısının artmasına neden oldu.Bu etkinlikler yapılmasında olumsuzluk olmaması için süreç içinde devamlılığı ihlal edilmemesi gereken  Maske,Mesafe ve Temizlik konusu kesinlikle ihmal edilmemesi gerekiyor.Bunları yaptığımız takdirde vaka sayısının düşüşüne katkı sağlayacağımızın bilminmesini istiyorum.

Burada vatandaşlarımıza şunu birkez daha belirtmek istiyorum. Sürecin arzulanan neticeyi vermesi, ilimizde ki vaka sayılarının düşüş göstermesi adına mutlaka ama mutlaka aşılarını yaptırsınlar.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Polat: Vatandaş İstesin Biz Evine Gideriz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin