Sağlık-Sen basın toplantısı düzenledi

featured

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi üyeleri 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi üyeleri  6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde sağlık çalışanlarının sorunlarına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan Toplu Sözleşme taleplerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasında; Memur-Sen olarak, üç gün önce düzenlemiş olduğumuz basın toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tekliflerimizi sunduk.  Önümüzdeki pazartesi de bu tekliflerin kabul edilmesi için masadaki yerimizi alacağız. 1 milyonu sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olmak üzere, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözü kulağı doğal olarak bu masada olacak.Şu da bir gerçek ki bedel ödeyenlerin, can kurtarmak için can verenlerin, gecesini gündüzüne katanların, yıllardan beri mali, özlük ve sosyal hakları noktasında hep görmezden gelinen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gözü – kulağı çok daha yüksek bir şekilde bu masada olacak.  Sağlık-Sen olarak, onlardan almış olduğumuz güçle, yetkili sendika olarak masadaki yerimizi alarak, sorunların çözümü, haklı taleplerin kabul görmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.” Denildi.

“Vakit Sağlık Çalışanlarının Haklarını Ödeme Vakti”

Yapılana açıklamanın devamında; “Son pandemi sürecinde can kurtarmak için sağlık çalışanları can verdi resmen. Cephenin en önünde var güçleriyle mücadele ettiler. Hemşiresinden doktoruna, 112 görevlisinden teknikerine tüm sağlık çalışanları, üzerlerine düşeni hakkıyla yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. O halde vakit, son iki yıldır hemen herkesin “hakları ödenmez” dedikleri sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vakti. Artık sorunlarını kökten çözme vakti. Toplu sözleşme masasını, çözümün parçasına dönüştürme vakti.” İfadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık-Sen basın toplantısı düzenledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin