SESİMİZİ DUYURAMIYOR MUYUZ?

Elazığ 24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığı 6.8 şiddetindeki depremin ardından il genelinde başlatılan çalışmalar ile yaralarını sarmaya başlamıştı. Bu çalışmalar kapsamında ilimizde yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda yaklaşık olarak 25 bin konutun yıkılması ve yerine hak sahipleri için depreme dayanıklı konutların yapılması kararlaştırılmıştı. Bu konutların çok önemli bir bölümü tamamlandı ve yaklaşık olarak 23 bini hak sahiplerine dağıtılarak kullanımlarına açıldı. Kalanların da kısa bir süre içinde tamamlanarak hak sahiplerine dağıtımı yapılacak.
6 Şubat 2023 Pazartesi gününe sabah 04.17 de 7.7 şiddetinde ki Kahramanmaraş Pazarcık depremi ile uyandık. Bu depremin ne olduğunu anlamaya çalışırken bu kez 13.30 da 7.6 şiddetinde ki Elbistan depremi ile sarsıldık. Depremlerin etkilediği iller arasında Elazığ’da yer almasına karşılık daha sonra yapılan değerlendirmelerde 10 ili deprem yaşanan iller kapsamında yerini alırken Elazığ bu kapsamın dışında kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 il için OHAL ilan etti, Afet Bölgesi kapsamına aldı ancak ilimiz bunların dışında kaldı. Elazığ depreminin ardından “Afet Bölgesi ilan edilmeli” denildiğinde şiddetle karşı çıkılmıştı. İlimiz AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut “Elazığ’ın Afet Bölgesi kapsamına alınması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Özel Kalem Müdürü ile görüştüm” açıklaması yaptı. İlimizde ki tüm siyasi partiler ile STK temsilcileri açıklamalarda bulundular. Ancak bu konuda olumlu bir adım henüz atılamadı.
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından ilimizde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi Teknik elemanlarınca yapılan hasar tespit sonuçları net olarak ortada. İlimizde, deprem bölgesi kapsamında yer alan illerin dört beş tanesinden daha fazla hasarlı bina var. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kendi resmi sitesinde yapılan açıklama var. 587 binada 3675 bağımsız acil yıkılması gereken konut var. Yapılan çalışmalar devam ediyor.Bu sayının artacağı da net bir şekilde ortada.
24 Ocak 2020 Elazığ Depremi, 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleri ilimizde ki konut stokunun çok önemli bir bölümünü etkilemiştir. İlimizde son yapılan TOKİ konutları hariç neredeyse içinde yaşanacak bina kalmadı. Kaldı ki, Doğu Anadolu Fay Hattının Bingöl Karlıova bölümünün de harekete geçeceği ve bu bölgede de 7 şiddetinde bir deprem yaşanacağı bilim adamlarınca ifade ediliyor. Elazığ’da ki yorgun binaların kalanı da bu depremde hasarlı duruma gelecektir.
İlimizin özellikle AK Parti Milletvekilleri ile yöneticilerinin bu konuda hazırlayacakları bir dosya ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek ilimizin durumunu ve tablosunu ifade ederek “Elazığ’ın sosyoekonomik olarak ayakta kalacak dermanının olmadığını ifade edip ilimizin Afet Bölgesi kapsamına alınmasını sağlamalıdırlar.
Beklentimiz bunun sağlanması. Bunu gerçekleştirecek adımın biran önce atılması. Biz sesimizi duyurmaz isek kimse bize ses olmaz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SESİMİZİ DUYURAMIYOR MUYUZ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin