SEZONUN İLK YARISI:1 TEMSİLCİLERİMİZ:0

2022 – 2023 sezonun ilk yarısının son maçında güçlü rakibimiz Karşıyaka karşısına takımın ve ligin en golcü oyuncularından biri olan Ömer Faruk olmadan çıktık. İlk yarı diğer maçlardan farksızdı. Her zaman ki gibi temposuz ve organize ataklardan yoksun cılız atak girişimlerinde bulunduk. Bu yılın korkulu rüyası olan yan toplar bu maçta da canımızı yaktı. Kornerden gelen topta yükselen oyuncuyu bomboş bırakınca golü yedik. İlk yarının son anlarında hızlı çıktığımız atakta Mesut’un kötü şutu İzzet’e pas oldu biraz şansa da olsa beraberliği yakalamış olduk. Ayrıca bu gol İzzet’in de bu sezon attığı ilk gol oldu. Zaten golü atamasa yarı sezonda hiç katkı verememiş olacaktı. İkinci yarı geride durmaktan başka hiç bir şey yapmadık. Karşıyakalı oyuncular topu alıp istedikleri gibi oynadılar. Açıkçası rakipte çok iyi gününde değildi top kontrolü onlarda olmasına rağmen istedikleri atakları yapamadılar. Böylece maç beraberlikle tamamlanmış oldu. Maç genelindeki oyunumuza baktığımızda böyle zorlu bir deplasmandan alınan bir puan sevindirici oldu.

Son hafta maçından bağımsız on yedi maçlık periyottaElazığspor topladığı puan ve elde etiği sıralamayla taraftarı mutlu etti mi? Hadi puanı sıralamayı geçtim sahada gösterdiği performans izleyenleri tatmin etti mi? Bu soruların cevabı koca bir HAYIR! İlk haftalar nispeten daha güçsüz takımlara karşı aldığımız puanlar takımda olumlu bir hava yaratsa da oynan futbol ileriki haftalar için umut vermiyordu. Nitekim daha organize ve güçlü takımlarla karşılaşılınca takımımızın aslında ne kadar güçsüz olduğunu aldığımız ağır mağlubiyetlerle anlamış olduk. Bu kötü gidişatı durdurmak ve takımın da tekrardan pozitif bir hava yaratmak adına hoca değişikliğine gittik. Bu değişiklikle takımın başına geçen Cüneyt Hoca 6 maçta sadece 1 galibiyet alarak istenilen etkiyi yapamadı. Açıkçası kötü gidişatın temel sorumlusu hoca demek haksızlık olur. Oyuncu havuzu transfer yasağından dolayı dar üzerine birde sakatlıklar eklenince seçenekler sıfıra iniyor. İyi de oynasa kötü de oynasa aynı oyuncularla devam etmek zorunda kalıyorsun. En basit örneği son hafta Karşıya maçında Ömer Faruk’un cezalı olması takımın maça forvetsiz çıkmasına neden oldu. On yedi maçı tek forvetle oynamak zorunda kalmamız bile takımın ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor. Burada temel sorun mu dersiniz asıl suçlu mu dersiniz ne derseniz deyin bu soruların odağında yönetim bulunuyor. Sezon başı tahtayı açtıramamak ya da açtırmamak,transfersiz sezona başlama riskini almak yıllardır başarı bekleyen bir camianın alacağı bir risk değil. Eğer bu takımın sorumluluğunu alıyorsan üzerine düşeni yapacaksın o tahtayı açtıracaksın ve takımını 17 maçta 27 gol yiyen ve düşme hattına bu kadar yakın duran bir konuma düşürmeyeceksin. Türkiye’nin en büyük camiaları ve bu camiaların çok güçlü başkanları bile başarısızlık karşısında tutunamazlar ve hak ettikleri gibi gönderilirler. Bizim içinde bu geçerli beceremiyorsan bırakacaksın ne kendini ne de takımı bu duruma düşürmeyeceksin. Zaten kimse çok büyük şeyler beklemiyor sezon başı tahtayı açıp bir iki takviye ile üst lige çıkmak için mücadele verilmesi isteniyor. Yapabildiniz mi? Yapamadınız ya da şöyle sorayım bu takıma ne yaptınız? Bu soruya asıl cevap vermesi gerekenler taraftarlar. Benim şahsi düşüncem şehrin önde gelenlerini protokol tribününde ağırlayıp nasıl yenildiğimizi göstermekten başka bir şey yaptıklarını görmedim ben.

Sezonun ikinci yarısından önce tahta açılacak mı transfer olacak mı radikal kararlar alınarak üst sıralar zorlanılacak mı yoksa ne oluyorsa olsun denip boş mu verilecek bunların cevaplarını çok geçmeden alacağız. Bu sorular cevap bulduğunda ak da belli olacak kara da. İnşallah bir sezon daha yapılan hesap kitap ve kişisel ihtiraslar uğruna heba olmaz.

17 maçta topladığımız 20 puanla liderden 19 puan uzakta düşme hattına 5 puan yakınlıkta 11. sırada sezonun ilk yarısını tamamlamış olduk. Sıkıntılı bir konumda olsak da önümüzde 17 maçlık uzun periyot var. Yakalayacağımız galibiyet serileri ile durumu lehimize çevirebiliriz. Tabi ki bu durumun gerçekleşmesi için atılması gereken adımlar yapılması gereken hamleler var. Yapılıp yapılmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ kötü başlangıç yaptığı ligde düşme hattında uzun süre kaldı. Son haftalarda topladığı puanlarla düşme hattından çıkmayı başaran 23 Elazığ 16 maçta topladığı 16 puanla düşme hattının 4 puan üzerinde 12. sırada sezonun ilk devresini tamamlamış oldu. Elde edilen sıralamalarla sezonun ilk yarısını temsilcilerimiz 1-0 yenik kapatmış oldu. İyisiyle kötüsüyle demek isterdim ama genelde kötü geçen bir yarı sezon geçiren temsilcilerimize sezonun ikinci yarısında başarılar diliyorum…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SEZONUN İLK YARISI:1 TEMSİLCİLERİMİZ:0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin